סמוטריץ': "איבדתי את האמון בדרך של נתניהו, הוא נכנע לחולשות ולרגש"

שר האוצר הודיע כי הוא מתנגד להחלטה שהתקבלה בקבינט בנוגע לפעולה הבאה ברצועת עזה, ותקף את ראש הממשלה באופן חסר תקדים: "לשלוח חיילים למבצע שאושר בקבינט - לא מוסרי"

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ'
בנימין נתניהו, בצלאל סמוטריץ' | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
3
גלריה

עוד הוסיף: "ככה לא מכריעים, ככה לא מחזירים חטופים, ככה לא מנצחים מלחמה. לשלוח עשרות אלפי לוחמים לתמרן בעיר עזה תוך סיכון חייהם. לשלם מחירים מדיניים ובינלאומיים כבדים, רק כדי להפעיל לחץ על חמאס לשחרר חטופים, ואז לסגת לאחור, זו איוולת לא מוסרית ולא הגיונית.

בצלאל סמוטריץ', בנימין נתניהו
בצלאל סמוטריץ', בנימין נתניהו | צילום: אריה לייב אדאמס, פלאש 90

הוא המשיך להסביר את דבריו: "לצערי, לראשונה מאז תחילת המלחמה, אני מרגיש שאני פשוט לא יכול לעמוד מאחורי ההחלטה הזו ולגבות אותה. מצפוני לא מאפשר זאת".

כזכור, אושרה הצעת ראש הממשלה לכיבוש עזה, למרות אזהרות הרמטכ״ל. לפי דיווחים ראשוניים, הקבינט המדיני ביטחוני הכריע בעד כיבוש הרצועה, נתניהו צוטט מתוך הישיבה בפנייה לרמטכ"ל: "התכנית שהצגת לא תועיל להחזרת החטופים. התכנית שאישרנו כעת תשיג ביתר יעילות את מטרות המלחמה".

במהלך הדיון בקבינט, הבהיר הרמטכ"ל בהרחבה את עמדתו בנוגע לתוכנית לכיבוש העיר עזה. לדבריו, פעולה זו עלולה לסכן את חיי החטופים. בנוסף, ציין כי פינוי של כמיליון עזתים מהעיר לאזורים הומניטריים בדרום רצועת עזה הוא מהלך מורכב, המחייב מתן מענה הומניטרי הולם לכל המפונים. עם זאת, הרמטכ"ל הביע ספק אם הצעדים ההומניטריים שיינקטו אכן יהיו מספקים, והזהיר כי מצב זה עלול לעורר תגובה חריפה בזירה הבינלאומית.

פעילות כוחות צה״ל ברצועת עזה
פעילות כוחות צה״ל ברצועת עזה | צילום: דובר צה''ל

ביום שלישי האחרון זימן ראש הממשלה הרמטכ"ל רא"ל אייל זמיר לשיחה. השתתפו בה לצד ראש הממשלה שר הביטחון ישראל כ"ץ, השר רון דרמר, וראש המל"ל צחי הנגבי. במהלך הפגישה הבהיר הרמטכ"ל אייל זמיר כי צה"ל סיים את מבצע "מרכבות גדעון".

בצה"ל התסכול הוא גדול בשל העובדה כי צה"ל הביא את החמאס לשולחן המשא ומתן. הדרג המדיני התעקש ופספס את המהלך המדיני כדי להפוך את הישגים הצבאיים לרגל מסיימת מדינית. הרמטכ"ל הציג בדיון את תוכנית הכתר על העיר עזה ומחנות המרכז. בצה"ל אומרים כי מדובר בתוכנית התקפית עם הרבה אש תוך ניצול ומינוף ההישגים הצבאיים שנצברו עד עתה כי לפגוע בצורה משמעותית במה שנשאר מהכוח הצבאי של חמאס בעזה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
בצלאל סמוטריץ'
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף