המפלגה החדשה תפעל תחת השם "מפלגת המילואימניקים" ותציב במרכז עקרונותיה את נושא שוויון הנטל הצבאי. הרעיון המרכזי של הנדל מתמקד בהקמת ממשלת אחדות ציונית שתפעל ללא תלות במפלגות שהוא מגדיר כ"לא-ציוניות" - כולל מפלגות חרדיות וערביות.
בכנס תנועת "המילואימניקים" שהתקיים לאחרונה בבאר שבע, הבהיר הנדל את עמדתו הפרגמטית: "לא מתעסק בחרמות ובאנשים - רק בעקרונות". הוא לא שלל אפשרות של שיתוף פעולה עם נתניהו, תוך הדגשה שכל מי שנושא באחריות לאירועי ה-7 באוקטובר צריך להתפטר.
לדברי הנדל, מפתח ההצלחה הפוליטית נמצא "מימין למרכז", ולכן יש צורך ביצירת אלטרנטיבה ימנית למאוכזבים מקואליציית נתניהו-החרדים. הוא תומך בחקיקה רדיקלית לפיה מי שלא יבצע שירות צבאי יאבד זכויות בסיסיות, כולל הזכות לבחור ולהיבחר.
סקר שפורסם ב'מעריב' מצביע על פוטנציאל של שבעה מנדטים למפלגה החדשה, כאשר מרבית התמיכה צפויה לבוא על חשבון מפלגות האופוזיציה. תנועת "המילואימניקים" שהקים הנדל במהלך המלחמה מונה כבר למעלה מ-31 אלף חברים וקיימה עשרות כנסים ברחבי הארץ.