"אין כאוס תחבורתי": מירי רגב בהתייחסות ראשונה לשיבושים ברכבת

כחמישה ימים לאחר שהחלו השיבושים ברכבת בעקבות תקלה ולאחר שהוקם צוות בדיקה בניסיון להבין מה התרחש, שרת התחבורה מירי רגב בהתייחסות ראשונה לשיבושים ברכבת

משה כהן צילום: מעריב אונליין
מירי רגב
מירי רגב | צילום: אבשלום ששוני
3
גלריה
תחנת רכבת ישראל
תחנת רכבת ישראל | צילום: רויטרס

רגב הדגישה: "צריך לתת לגורמי המקצוע להכיר את הנתונים וללמוד את הנושא ואז אנחנו נציג את זה לציבור. חלק מהחשמול קורה בלילה כדי שהרכבות ימשיכו לעבוד, אנחנו רואים כמה הציבור מאמין ברכבת ישראל ונוסע, לכן אנחנו חייבים להמשיך את רישות מדינת ישראל במסילות, בנסיעה נגישה וזולה".

למרות הניסיון להקטין את נופח הבעיה, רגב אמרה: "אין ספק שהתקלה הגדולה גרמה לשיבושים בעבודת הרכבת. אני מבטיחה שאנחנו נציג את הנתונים כדי שאירועים כאלה לא יקרו בעתיד ולא כדי למצוא אשמים".

כידוע, השיבושים ברכבת נובעים מנזק שנגרם לתשתית החשמול של הרכבת ביום חמישי בשני מוקדים – באזור מסילת גנות ובאזור מסילת כפר ויתקין.

"מחברים את ישראל"

בינתיים, מקודמת בשטח על ידי חברת נתיבי ישראל העבודות המקדימות לתוואי המסילה מקרית שמונה, כאשר הצפי לסיום העבודות מוערך בכ-6 עד 8 שנים. המסילה החדשה, שאורכך כ-54 ק"מ, תוכננה כמסילה כפולה למטענים. היא תחבר את קריית שמונה, אצבע הגליל, הגליל העליון והתחתון עם רשת המסילות הארצית ואמורה להעניק גישרה ישירה ומהירה לכל חלקי הארץ.

הדמייה: הרכבת לכנרת (התמונה להמחשה בלבד)
הדמייה: הרכבת לכנרת (התמונה להמחשה בלבד) | צילום: מאיר אבידן, נת''י

הפרויקט המורכב, שעלותו מוערכת בכ-18 מיליארדי שקלים, כולל את הרחבת תחנת כרמיאל, הקמת תחנות חדשות באזור התעשייה צח"ר (צפת, חצור הגלילית וראש פינה), במקום הגליל ובקרית שמונה ובהמשך גם בצומת כח. במשרד התחבורה טוענים, כי התוואי תוכנן תוך שמירה מרבית על ערכי הטבה והנוף והוא כולל מקטעי מנהרות באורך כולל של כ-24 ק"מ, גשרי מסילה אורך של כשני ק"מ וגשרי כביש באורך של כשמונה ק"מ.

במסגרת העבודות, תוקם רכבלית מתחנת צח"ר לצפת. המיזם גם כולל כשבעה ק"מ של דרכים חדשות ומחלפים, כחלק מתפיסה המחברת בין רכתב, כבישים ותשתיות משלימות.

במקביל, נמשך קידום התוכנית מסילת רכבת מהירה בין חיפה לתל אביב, שתקצר את זמני הנסיעה לכחצי שעה. זאת, לצד המשך קידום עבודות המסילה המזרחית.

"מדובר בפרויקט לאומי בקנה מידה היסטורי, שייצור מהפכה בכלכלה הישראלית, יפתח את הצפון והדרום, ימשוך השקעות ויביא לשוויון הזדמנויות אמיתי לכל אזרח", ציינה רגב.

תגיות:
רכבת ישראל
/
מירי רגב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף