דבריו המלאים של שר הביטחון כ"ץ: "צה"ל יישאר בפסגת החרמון ובאזור הביטחון שנחוץ כדי להגן על יישובי הגולן והגליל מפני איומים הנשקפים מהעבר הסורי כלקח המרכזי מאירועי ה-7 באוקטובר. נוסיף להגן גם על הדרוזים בסוריה".
א-שרע הוסיף כי הוא אינו רואה כרגע שישנה אפשרות להסכם, ויחד עם זאת ציין שהסכם שלום עם ישראל ישרת קודם כל את סוריה ואת העם הסורי ואת האזור. "לא אהסס לרגע לבחור באפשרות הזו, אצא בפני כולם ואסביר למה השלום הוא צורך חיוני", אמר הנשיא הסורי לעיתונאים שפגש. "לא יהיו סודות או הסכמים מתחת לשולחן".
בפגישות עם בכירי הדרג המדיני בירושלים ציין ברק כי בכל הנוגע לסוריה, ארה"ב מעוניינת לקחת לידיה את ניהול המגעים ולפעול לקידום יחסי אמון ראשוניים בינה לבין ישראל. "הממשלה הסורית נמצאת במצב רגיש, קרוב לרתיחה", כך על פי הגורמים המעורים בשיחות שהתקיימו עם שליחו של טראמפ, "אבל היא עדיין רואה בטווח הרחוק אפשרות של בניית קשר עם ישראל". מנגד, הדגישו, החשש בדמשק הוא שישראל תפעל לספח שטחים סוריים – חשש שמקשה על יצירת אמון.
בשטח נרשמה מתיחות נוספת לאחר שסוריה האשימה את ישראל בהכנסת כוח צבאי לשטח הסורי בהר החרמון. משרד החוץ הסורי טען כי כ־60 חיילי צה"ל "פלשו" לשטח שבשליטתה ופגעו בריבונותה. בישראל דחו את הטענות והסבירו כי מדובר בפעילות ביטחונית שגרתית שנועדה להבטיח את הגנת הגבול.
לצד המגעים המדיניים, ההצהרות החדשות של שר הביטחון משקפות את הקו התקיף שמובילה ישראל: גם אם יושג הסכם עם סוריה, ישראל מתכוונת לשמור על נוכחות צבאית משמעותית בחרמון ובאזורי הביטחון בצפון – כדי להרתיע איומים עתידיים ולהבטיח את ביטחון היישובים בגולן ובגליל.