גורם מדיני: "אין יותר רלוונטיות לעסקה חלקית - רק התמרון הצבאי"

הקבינט המדיני-ביטחוני יתכנס לישיבה דרמטית, אבל על סדר היום תעמוד אך ורק התוכנית הצבאית, ולא סוגיית החטופים; גורם מדיני: "אין שום אינדיקציה שחמאס מוכן לדבר על תנאי סיום המלחמה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
טנקים ברצועת עזה
טנקים ברצועת עזה | צילום: דובר צהל
2
גלריה

לדבריו, נכון לעכשיו "אין שום אינדיקציה שחמאס מוכן לדבר על תנאי סיום המלחמה", ולכן אין התארגנות באשר למיקום אפשרי של שיחות, להרכב צוות ישראלי או לכל יתר הפרטים שנבחנו בשבוע שעבר.

ישיבת קבינט
ישיבת קבינט | צילום: קובי גדעון/לע''מ

הקבינט כבר אישר ב-8 באוגוסט את מתווה הרחבת הפעולה בעזה, אך הישיבה תתמקד באישור התוכנית המפורטת - לוחות זמנים, פריסת הכוחות, ותיאום בין-מערכתי לקראת הכיבוש. לפי תדרוכים שפורסמו, שלב הכניסה לעיר צפוי להימשך כמה חודשים ויכלול מאמץ הומניטרי להקמת מתחמים בדרום הרצועה, פינוי מדורג של אזרחים, כיתור מלא של העיר - ולבסוף תמרון קרקעי מלווה בתקיפות מהאוויר.

במקביל להיערכות המדינית, צה"ל החריג את העיר עזה מהפסקות הומניטריות נקודתיות והגדיר אותה "אזור לחימה מסוכן" - סימן נוסף לכך שהמערכה מתקרבת לשלב ההכרעה. על פי הערכות, ישראל כבר שולטת בכ-75% משטח הרצועה, והכיבוש של העיר נתפס בצה"ל כשלב המכריע שיביא לקריסת יכולות הלחימה של חמאס.

לצד סדר יום נטול סוגיית החטופים, גורמים בקבינט לא שוללים שהשרים ישאלו על עסקת החטופים, אך הגורם המדיני חזר והדגיש: "זה לא הדיון של מחר. אין כרגע שום תהליך מול חמאס שמצדיק היערכות לעסקה. הנושא היחיד שעל הפרק - ההכרעה בעזה".

תגיות:
חמאס
/
הקבינט המדיני בטחוני
/
רצועת עזה
/
קבינט המלחמה
/
עסקת חטופים
/
מבצע "מרכבות גדעון"
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף