"במשרד של בן גביר אמרו לנו: 'אין לנו זמן לבדיקות התאמה לנושאי נשק'"

את הדברים אמר אחיה של אסתר כהן ז"ל, שנרצחה השנה על ידי בן זוגה. במסיבת עיתונאים הציבו ארגוני נשים וקרובות הנרצחות דרישה מהממשלה לקראת החגים לנקוט צעדים להצלת חיי נשים מאלימות במשפחה

יובל בגנו צילום: באדיבות המצולם
מסיבת העיתונאים של ארגוני הנשים וקרובות הנרצחות
מסיבת העיתונאים של ארגוני הנשים וקרובות הנרצחות | צילום: אלעד גוטמן
3
גלריה
איתמר בן גביר
איתמר בן גביר | צילום: פלאש 90
לילי בן עמי וטל הוכמן
לילי בן עמי וטל הוכמן | צילום: אלעד גוטמן

יותר מעשרים ארגוני נשים וחברה אזרחית הצטרפו לדרישה ודרשו ממשלת ישראל חמש דרישות מיידיות: כינוס קבינט חירום מיידי, הצלבת מידע בין רשויות המדינה, בדגש על משרד הרווחה והמשרד לביטחון לאומי, לפני מתן רישיון לנשק, יציאה לקמפיין תודעה לאומי להנגשת כלי הפיקוח הטכנולוגי למניעת אלימות במשפחה, יצירת תוכנית שיקום לאומית עקב מלחמת "חרבות ברזל" שתכלול את החזית של ביטחון נשים וקידום החוק להגדרת אלימות במשפחה.

מלשכת השר לביטחון לאומי נמסר: "לצערנו עד כה לא נמסר שמו של הגורם הרישמי עימו שוחח נשוא הכתבה. אין ספק שאילו הפנייה הייתה מגיעה ישירות לשר - הוא היה מקבל חיבוק ותשומת לב מלאה".

"השר עומד מאחורי רפורמת הנשק וגאה בה. המקרה שהוצג אכן מצער, יחד עם זאת חשוב לציין כי רישיונו של הנדון ניתן ללא רבב ולאחר עמידה בכלל תנאי הסף והתבחין ועם אישור גורמי החוץ כנדרש. המקרה אף אינו היה ידוע לרשויות הרווחה ולפיכך לא העלה כל חדש בפני הרשות המוסמכת. מדובר במקרה בודד מול מאות מקרים שבהם הרפורמה כבר הצילה חיים - כדוגמא הפיגוע בשבוע שעבר ברמות, שבו אזרחים חמושים הצליחו למנוע אסון כבד".

"נשק ברישיון בישראל ניתן רק לאחר בדיקות יסודיות: בדיקות פליליות, בדיקות בריאותיות ובדיקות מודיעין. נשק שנמצא בידי אנשים אחראיים ונכונים מציל חיים - והשר בן גביר ימשיך לקדם את הרפורמה למען ביטחון אזרחי ישראל. בשולי הדברים יצוין כי היישוב בו מתגורר הנדון זכאי לנשק כבר שנים רבות עוד בטרם הרפורמה שהוביל השר בן גביר".

תגיות:
נשק
/
אלימות נגד נשים
/
איתמר בן גביר
/
מסיבת עיתונאים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף