בישראל דבריו של טראמפ הציתו ויכוח חריף בתוך הימין
דגן הוסיף כי "הציבור בישראל לא יוותר אחרי ה־7 באוקטובר על הביטחון שלו. רק ריבונות מלאה על כל המרחבים הפתוחים והיישובים תמנע מדינת טרור בלב הארץ. האחריות היא על נתניהו - רוב העם מצפה לזה".
אשל אף מתח ביקורת על ההנהגה בישראל (בלי לנקוב בשמות), שלדעתו החמיצה את חלון ההזדמנויות כשהיה פתוח מול טראמפ - עד שנסגר. "טראמפ הוא איש עסקים, ולכל הצעה שלו יש חיי מדף: לא ביצעת - פג תוקפה. כך היה בסיפוח, כך היה בפינוי עזה וכך גם בפתיחת שערי הגיהנום".
מנתן אשל נמסר בתגובה: "אני לא מותח חלילה ביקורת כפי שעיתונאים מסוימים חשבו. אני סומך על התיזמון שראש הממשלה מקבל את החלטותיו גם בתחום הצבאי וגם בתחום המדיני. ראש הממשלה לא כפוף לגחמות מהימין או להצעות מכל מדינה אחרת אלא מחליט כל דבר בעיתו ובזמנו ואני סומך עליו ועל שיקול דעתו במאה אחוז. אם תשאלו למה אז תשובתי היא כי 30 שנה הוא צודק ומוכיח את עצמו ורק לו יש את כל הנתונים ולכן רק הוא יודע מה נכון איפה ומתי".