לחץ מבית: בכירים בליכוד מציבים לנתניהו מטרה ברורה - "חזור עם הסכם"

בתוך הלחץ מימין – קריאות שונות במפלגת השלטון לראש הממשלה: להתמקד בעקרונות המרכזיים בתוכנית טראמפ ולחתום על הסדר שיביא לסיום הלחימה

אנה ברסקי צילום: פרטי
בנימין נתניהו בכנף ציון
בנימין נתניהו בכנף ציון | צילום: אבי אוחיון לעמ
2
גלריה
נתניהו וטראמפ. כרוניקה של סיוט ידוע מראש
נתניהו וטראמפ. כרוניקה של סיוט ידוע מראש | צילום: רויטרס

לדברי אותם גורמים, "במפלגה יש תמיכה במאמצי רה"מ להגיע להסדר שיבטיח את פירוז הרצועה והחזרת החטופים. לא צריך להתעקש כרגע על שורה של עקרונות חשובים שהליכוד מאמין בהם ויפעל בעתיד להגשמתם, כמו החלת הריבונות ביהודה ושומרון".

הבכירים מזכירים כי ישראל ניהלה לאורך השנים משאים ומתנים ללא תנאים מוקדמים, אך מדגישים כי יש קו אדום : "כמובן שישראל לא תתחייב לשום דבר שסותר את ההחלטה שקיבלה הכנסת ברוב של 90% מחבריה – הרואה בהקמת מדינה פלסטינית בלב ארץ ישראל סכנה קיומית".

בהמשך הוסיפו: "כמובן שישראל מעולם לא דגלה בטרנספר ולא עשתה טרנספר, אבל מצד שני ברור שהפלסטינים זכאים, כמו כל בני עם אחר, להיות מסוגלים להגר מארצם אם ירצו בכך".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
דונלד טראמפ
/
המלחמה בעזה
/
עסקת חטופים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף