לוקח את זה צעד אחד קדימה - טראמפ הציג את מפת הנסיגה של צה"ל

לראשונה היום, נשיא ארצות הברית סיפק התייחסות לתשובת חמאס על המתווה שהציג לסיום המלחמה: "בואו נעשה את זה, מהר. כולם יטופלו בצורה הוגנת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מפת הנסיגה
מפת הנסיגה | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

נציין כי "קו הנסיגה" אשר טראמפ כותב עליו, מדבר על חזרה לנקודת ההתחלה של מרכבות גדעון - כלומר שליטה ישראלית בכ-70 אחוז מרצועת עזה, גם לאחר הנסיגה הראשונית.

עוד הוסיף: "חמאס חייב לפעול במהירות, אחרת כל ההימורים יהיו מבוטלים. לא אסבול עיכוב, שרבים חושבים שיקרה, או כל תוצאה שבה עזה תהווה שוב איום. בואו נעשה את זה, מהר. כולם יטופלו בצורה הוגנת!".

כאמור, בהודעה שהפיץ ארגון הטרור חמאס, נכתב כי בארגון הטרור ערכו "התייעצויות מעמיקות" במוסדות ובמנהיגות, וכן התייעצויות עם הפלגים הפלסטיניים ועם המתווכות והשותפים של חמאס, "כדי להגיע לעמדה אחראית בהתמודדות עם התוכנית של הנשיא האמריקאי דונלד טראמפ" - כך נכתב. בתגובת חמאס המלאה הבהירו בארגון הטרור כי הם דורשים להיות חלק מהממשלה הפלסטינית החלופית שתוקם ברצועת עזה, אך לא הזכירו את הגליית הבכירים או את הפירוק מנשק.

בעקבות קבלת תשובת חמאס על ידי נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: מסתמנים מאמצים להתחיל משא ומתן על פרטי ההסכם ופרקטיקת שחרור החטופים באופן מיידי. בישראל נערכים ליציאת משלחת מו"מ למצרים, ובמקביל מגעים אינטנסיביים בין המתווכות. בתוך כך, צה"ל נצר את ההתקפה בעזה. המתווכים מטעם הנשיא טראמפ סטיב וויטקוף וג׳ארד קושנר ימריאו היום למצרים, על מנת להשתתף מחר במו״מ. כמו כן, ראש הממשלה נתניהו יקיים היום (שבת) דיון בנוגע לרשימת המחבלים שישוחררו, במסגרת העסקה המסתמנת עם ארגון הטרור חמאס.

עוד הוסיף הגורם: ״אנחנו נשארים בעזה ומקבלים את כל החטופים לידיים שלנו. החמאס מאבדים כל הקלפים שלהם״. לגבי המשך הלחימה: ״ראש הממשלה הנחה על הפחתת אש (ולא הפסקת אש), זה כן, אנחנו באש הגנתית בכל עת שכוחותנו מותקפים. אין פעולות בקנה מידה גדול כי רוצים לאפשר לחמאס להתארגן״.

באשר למשלחת לקהיר: ״תצא משלחת בהובלת דרמר, כנראה תצא מחר, קושנר וויטקוף יגיעו מטעם ארה״ב, עוד אין לנו שעה מדוייקת, או ביום שני. דרמר מוביל את המשלחת שתהיה מאוד בכירה כי המטרה היא לנצל את האירוע של הסכמת חמאס לגבי שלב א׳, קרי שחרור כל החטופים. עניין המשא ומתן יהיה תיאום טכני בלבד״.

הגורם אופטימי שנראה במהרה את החטופים הן החיים והן החללים בינינו: ״בגלל שזה צוות בכיר כל כך האירוע הזה צריך להסתכם בימים בודדים״.

תגיות:
חמאס
/
בנימין נתניהו
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף