אסירי עולם עם דם על הידיים ועצורים מה-7 באוקטובר - רשימת המחבלים שישוחררו

250 אסירי עולם ו-1,700 עצורים מאז 7 באוקטובר, כולל נשים וקטינים: זו רשימת האסירים שפרסם היום משרד המשפטים באתר האינטרנט שלו, אשר צפויים להשתחרר במסגרת העסקה

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
אסירים ששוחררו במסגרת העסקה
אסירים ששוחררו במסגרת העסקה | צילום: דוברות שב"ס

משרד המשפטים פרסם היום (שישי) את רשימת המחבלים שישוחררו בעסקה בתמורה להשבת החטופים. ישראל צפויה לשחרר כ-1,950 פלסטינים: בהם 250 אסירי עולם ו-1,700 עצורים מאז 7 באוקטובר, כולל נשים וקטינים. כמו כן, הוסכם על יחס של חלל ישראלי אחד מול 15 גופות של פלסטינים שיושבו.

לאחר שהממשלה אישרה אתמול בלילה את פרטי ההסכם ורשימת המחבלים שישוחררו, שרי הממשלה הצביעו מחדש על שינוי ברשימה במסגרתו הוחלפו מחבלים מתנועת הפת"ח המרצים מאסרי עולם למחבלים החברים בארגון חמאס.

השרים התבקשו לאשר את הרשימה בדחיפות במהלך חצי השעה הקרובה. בין המחבלים שהתווספו לרשימת השחרור: מחמוד מוסא עיסא שחטף ורצח את שוטר מג"ב ניסים טולדנו בשנת 1992, ואחמד ג'מאל אחמד קונבע שרצח את הרב רזיאל שבח בפיגוע בחוות גלעד בשנת 2018.

תגיות:
חמאס
/
שחרור אסירים
/
המלחמה בעזה
/
עסקת חטופים
/
טבח ה-7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף