הליכוד בהלם: נתניהו מאבד מנדטים - איזנקוט ולפיד מטפסים | סקר מעריב

64% תומכים בהקמת ועדה שתמונה על ידי נשיא בית המשפט העליון. הקואליציה מאבדת 2 מנדטים - ועומדת על 50 בלבד. סמוטריץ', גנץ והנדל לא עוברים את אחוז החסימה | סקר מנדטים

משה כהן צילום: מעריב אונליין
יו"ר הליכוד בנימין נתניהו
יו"ר הליכוד בנימין נתניהו | צילום: אבשלום ששוני

לראשונה הוצג בסקר תסריט של רשימה ערבית מאוחדת, ולפיו ארבע המפלגות הערביות (חד"ש, תע"ל, רע"ם ובל"ד) מתאחדות, והתוצאה הייתה התחזקות במנדט – ל־12 מנדטים – אחד יותר מאשר בהתמודדות הנפרדת, שבה בל"ד אינה עוברת את אחוז החסימה.

בחלוקה למחנות פוליטיים, נמצא רוב מוחלט (88%) של מצביעי האופוזיציה שתומכים בוועדה כזו. גם בקרב מי שמתכוונים להצביע בבחירות הבאות לאחת ממפלגות הקואליציה הנוכחית, יש שיעור משמעותי (33%) של תומכים בוועדת חקירה ממלכתית (48% מתנגדים ו־19% חסרי דעה). בקרב מי שמתכוונים להצביע לליכוד בבחירות הבאות, יש יותר תומכים (43%) מאשר מתנגדים (39%).

ההתנגדות הגדולה ביותר לוועדת חקירה ממלכתית היא בקרב מצביעי הציונות הדתית (81% מתנגדים, 19% תומכים) ועוצמה יהודית (68% מתנגדים, 27% תומכים).

עוד עולה מסקר "מעריב" כי רוב הישראלים (58%) חוששים שכניסת כוח בינלאומי לרצועת עזה תמנע מישראל לפעול נגד חמאס, אם וכאשר יהיה צורך. לעומתם, רק 26% אינם חוששים מכך, ו־16% אינם יודעים.

בסקר, שהתקיים ב־22־23 באוקטובר, השתתפו 500 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר עומדת על 4.4%.

תגיות:
הציונות הדתית
/
סקר מנדטים
/
ועדת חקירה
/
ועדת חקירה ממלכתית לאסון השביעי לאוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף