על פי הדיווחים, ליצמן עלה לגובה רב בבניין 'מגדל מרום' הסמוך לכינוס, ככל הנראה כדי לצפות בהפגנה, מעד ונפל אל מותו. כוחות הצלה שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותו. על מועד הלווייתו תבוא הודעה נוספת.
ברנד הוסיף דרישה נחרצת מהממשלה: "תעזבו אותנו, תנו לנו לעשות את החיים שלנו. גם במדינות דיקטטוריות כמו רוסיה ואיראן הם נותנים ליהדות החרדית להתנהל בפני עצמה... אין סיבה שבישראל יהיו יותר קיצוניים מרוסיה ואיראן".
הרב סתיו הדגיש כי "גדולי ישראל לאורך כל הדורות... מעולם לא ביקשו פטור לחרדים בשל היותם חרדים. הם ביקשו פטור לאלה שלומדים תורה וגם זה כהוראת שעה". הוא השווה את המפגינים לבני גד ובני ראובן ש"רצו להשתמט מהאחריות" וסיים בקריאה: "אנא, נתפלל כולנו שאחינו יחזרו בתשובה, שירצו לחזור להיות חלק מאלה שנושאים בנטל ובעול".
העצרת התפזרה בשעות הערב, מותירה אחריה שילוב כואב של מחאה, אבל עמוק, ושיח ציבורי קרוע סביב סוגיית הגיוס והזהות היהודית במדינה.