חבר הכנסת שפרץ לבסיס שדה תימן לא מתחרט: "מותר לי"

בשיחה עם ענת דוידוב ואודי סגל ב-103FM, ח"כ צבי סוכות תקף את התנהלות הפצ"רית ודחה את הטענות נגדו באשר לפריצה לבסיס שדה תימן בשנה שעברה

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
צבי סוכות פורץ לשדה תימן | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

חבר הכנסת פתח ואמר: "כל דבר צריך לחקור, הייתה טענה של מחבל שחיילים שלנו אנסו אותו, אבל אנשי מצ"ח - כאשר באו לעצור את החיילים, אפילו לא התייעצו עם רופא. בוודאי שהייתה למחבל פגיעה קשה ביותר, החיילים טענו שהוא סירב לחיפוש. צריך לבטל את המשפט של שדה תימן, האירוע הזה זוהם. אנשים שיקרו בצורה הכי הזויה לבג"ץ. מדובר בחבורה של שקרנים, והיה כאן מסע צייד".

לדבריו, "ניסו להפוך חיילים לשעירים לעזאזל. מדובר בסוף על אנשים בפרקליטות הצבאית שלא ראו את השטח, שלא מבינים איך לעשות חיפוש על מחבל שאין לו מה להפסיד. האנשים בפרקליטות הצבאית לא הבינו את ההשלכות, את זה אמר לנו ראש אכ"א למחרת בוועדה בכנסת".

יפעת תומר ירושלמי
יפעת תומר ירושלמי | צילום: פול אורן בן חקון, פלאש 90

בהתייחסות לטענות נגדו באשר לפריצה לבסיס שדה תימן אמר: "אני חושב שעל פי חוק היה לי מותר להיכנס לבסיס. בדיעבד לא הייתי עושה את זה אם הייתי יודע שיכנסו אחריי אזרחים, אבל אני - כחבר כנסת מותר לי".

תגיות:
יפעת תומר-ירושלמי
/
צבי סוכות
/
שדה תימן
/
הפריצה לבסיסי צה"ל
/
פצ"רית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף