ברק טען כי "לצערי הרב אנחנו מידרדרים מהדמוקרטיה הליברלית שבה היינו, למדרון די חלקלק לעבר דמוקרטיה לא-ליברלית שסופה הוא דיקטטורה. אנחנו לא נמצאים שם, יש הרבה מה לעשות כדי לעצור את זה - ואם זה לא ייעצר, זה יהיה מאוד גרוע". בהתייחסותו לעצמו הוסיף ברק: "אני נראה בעיני הציבור כאיש קיצוני, אבל אני איש של פשרה, איש של הסכמות. אני עדיין חושב שצריך ללכת על עסקת טיעון לראש הממשלה. אמרתי גם לנציגיו שבאו לדבר איתי באחת ההזדמנויות: הזמן לכך אוזל. יבוא הרגע שגם אני אחשוב שהתקדמו במשפט כל כך הרבה, אולי אחרי החקירה הנגדית - שכבר לא יהיה מקום לעשות עסקת טיעון. אבל נכון להיום, עדיין צריך לעשות זאת".
לדבריו, "אני לא מאמין שאפשר לעשות משהו משמעותי לפני הבחירות, אלא אם כן עסקת טיעון עם ביבי תצא לפועל. אבל אם לא - רק אחרי הבחירות, ותלוי בתוצאות הבחירות. הבחירות הבאות הן כל כך קריטיות לא רק למשטר, לממשל ולחיים שלנו כמדינה דמוקרטית ליברלית שטוב לחיות בה".
בהמשך דבריו התייחס ברק לזהותו הציונית ולחוק הלאום. "אני בליבי ציוני, הרצלייני. אני רואה בישראל את מדינת הלאום של העם היהודי. הסכמתי לחוק הלאום אבל לא לנוסח שלו", אמר. עוד הוסיף כי "עדיין יש מקום להוסיף מספר חוקי יסוד: חוק יסוד חקיקה שמן ולא רזה, אבל מידת השומן שלו תהיה כמידת ההסכמה שניתן יהיה להשיג אחרי הבחירות. הוא לא יכול להיות כל כך שמן שלא ניתן יהיה להסכים עליו אחרי הבחירות, לא רק בתוך הקואליציה אלא צריך גם הסכמה של האופוזיציה".
ברק ציין כי כבר לפני כשנתיים הציע לנשיא המדינה הקמת צוות מומחים רחב שיציע נוסח מוסכם לחוק יסוד החקיקה. "הצעתי הצעה דומה לנשיא לפני שנתיים, והצעתי לו: בוא תקים גוף של מומחים בעלי השקפות שונות שיציעו לך הצעת חוק חקיקה. הוא אמר שיבדוק את זה, ובדק עם שר המשפטים שאמר שהוא לא רוצה את זה - ונגמר העניין. אני לא חושב שיש מה לעשות עם הזמן שנותר אלא רק אחרי הבחירות".
בסיום דבריו חזר ברק על עמדתו באשר למשפט נתניהו ואמר: "כדאי לראש הממשלה ללכת לעסקת טיעון, הזמן אוזל ותכף יבוא הזמן שגם אני אחשוב שלא מגיעה לו פשרה".