פגישות בירושלים והעמקת שיתופי הפעולה: שר הכלכלה של אזרבייג'ן בביקור בישראל

מיכאיל ג'ברוב נפגש עם זאב אלקין, גדעון סער ואלי כהן והציג רצון להרחיב פרויקטים משותפים. סער ציין עלייה חדה בתיירות הישראלית לבאקו והביע כוונה לבקר במדינה בקרוב

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שר הכלכלה של אזרבייג'ן בביקור בישראל
שר הכלכלה של אזרבייג'ן בביקור בישראל | צילום: לשכת שר הכלכלה אזרבייג'ן

הביקור של ג'ברוב מתקיים בתקופה שבה היחסים בין המדינות מתרחבים בתחומי הכלכלה, האנרגיה והתיירות. הוא נתפס כחלק ממאמץ להעמקת שיתוף הפעולה בין ממשלות ישראל ואזרבייג'ן ולפיתוח פרויקטים חדשים בעלי חשיבות אזורית.

הקשרים בין ישראל לאזרבייג'ן זוכים להתעניינות גם בוושינגטון. בתקופת ממשל טראמפ נרשם עידוד לתהליך שלום בין אזרבייג'ן לארמניה, לאחר שבאקו החזירה לידיה שטחים שנכבשו בעבר. יחסים יציבים בין ירושלים לבאקו הוצגו בוושינגטון כסימן חיובי לאמינות השותפות עם אזרבייג'ן.

במקביל מבקרת כעת בארצות הברית משלחת של חברי הפרלמנט האזריים, ובה גם הרב הראשי הספרדי של באקו, זמיר איסאייב. איסאייב מציין בפגישותיו עם מחוקקים אמריקנים את החשיבות של היעדר אנטישמיות באזרבייג'ן, מדינה בעלת רוב מוסלמי.

תגיות:
יחסי ישראל-אזרבייג'ן
/
אזרבייג'ן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף