ואנס אותת על שינוי קו: נתניהו לא יקבל צ'ק פתוח מטראמפ

דבריו של סגן נשיא ארה״ב על ההבחנה בין ביקורת על ישראל לאנטישמיות מעוררים שאלות בירושלים. אנה ברסקי אומרת בריאיון לגדי נס ברדיו צפון 104.5FM כי הפערים מול ממשל טראמפ עשויים להתחדד

לוגו 104.5 צילום: רדיו צפון 104.5FM
דונלד טראמפ על מצבה של הקהילה היהודית | צילום: הבית הלבן

ברסקי התייחסה גם לתפיסה שרווחה בישראל, בעיקר בחוגים מסוימים בימין, ביחס לממשל טראמפ. "הייתה תפיסה שמדובר בממשל פרו-ישראלי אולטימטיבי, כמעט כזה שיגשים את חלומות הימין", אמרה. "יש לי תחושה שייתכן שאנחנו רואים סממנים של התהפכות בגישה הזו".

עם זאת, הדגישה כי הפער בין הגישות עלול להקשות על ישראל. "מבחינת ישראל זה לא עובד ככה. נתניהו יבוא ויאמר: בשבילנו זה עניין של חיים או מוות. אנחנו לא יכולים לוותר רק כדי לעמוד בקצב שלך", הסבירה. לדבריה, נקודת המחלוקת המרכזית היא סדר הפעולות: "ההתעקשות הישראלית היא קודם כול פירוז חמאס מנשק, ורק אחר כך שיקום הרצועה. טראמפ רוצה הכול יחד, בו זמנית. אני לא חושבת שלנתניהו יהיה קל או ‘זורם’ בפגישה הזאת".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף