מהמפלגה נמסר עוד כי "כחול לבן וגנץ יפעלו להקים ממשלת הסכמות רחבה ולא ממשלת מיעוט שתתקע את ישראל - רק עם ישראל יקבע".
גורם במפלגה אמר שגנץ בכל מקרה לא יפרוש מההתמודדות בבחירות ומאמין כי כפי שהוכח גם במערכות בחירות קודמות הוא גומר עם תוצאה גבוהה בהרבה ממה שהעניקו לו הסקרים לפני ההתמודדות. לדבריו, זה לא שמצבה של כחול לבן טוב, וגנץ מודע לכך, אבל גם לא רע כפי שמציגים. להערכתו, הוסיף, לא רק שיוכל לעבור את אחוז החסימה אלא גם לסיים עם תוצאה מכובדת כיוון שהוא היחיד במערכת הפוליטית שמציג קו שרבים בציבור מתחברים אליו.
עוד אמרו בכחול לבן כי את הסימנים לכך שבנט ולפיד החליטו לנסות למחוק אותו כבר קלטו בימים האחרונים, ולהערכתם מאמצים אלה שלהם רק יחריפו ככל שמערכת הבחירות תתקרב. הם מנסים לתפוס שוב יחד בעלות על הגוש, אבל גנץ לא חלק מהגוש ולא ייכנע לניסיונות בריוניים להוריד אותו מהמירוץ, כך מסרו במפלגה.
עוד הדגישו כי גנץ לא יהיה חלק ממשלת נתניהו , לא האצבע ה-61 שתיתן לו את השלטון וגם לא האצבע ה-65 שתייצב לו את הממשלה במידה שתהיה לו ממשלה של 64 מנדטים עם גוש הימין בלבד. גנץ לא יסייע לנתניהו ולא יישב עם הקיצוניים משני הצדדים. ומאמין שיש צורך בהקמת ממשלה רחבה הנשענת על קולות מרכזיים בלבד.
ההחלטה נפלה על האפשרות השנייה. מעכשיו ואילך מחיקת בני גנץ הפכה ליעד פוליטי אסטרטגי עבור שניהם. אסור שגנץ יתמודד בבחירות הקרובות, סיכמו, וקבעו לתאם פעולות להביא לפרישתו.