בנימין נתניהו: "ישראל במקום השני בעולם. ארה"ב, אנחנו ואחר כך גרמניה" | צפו

ראש הממשלה נשא דברים במפגש עם בכירי מערכת הביטחון במהלך כנס. "כשהקמתי את מערך הסייבר הלאומי אמרתי שנהיה בין הראשונים בעולם", אמר נתניהו בין היתר

אבי אשכנזי צילום: אבשלום ששוני
בנימין נתניהו בכנס עם בכירי מערכת הביטחון | צילום: רועי אברהם /לע"מ, סאונד: בן פרץ /לע"מ
בנימין נתניהו עם בכירי מערכת הביטחון
בנימין נתניהו עם בכירי מערכת הביטחון | צילום: מעיין טואף/לע״מ

עוד אמר נתניהו: "ארה״ב, אנחנו ואחר כך גרמניה, ואנחנו צריכים להגיע למצב דומה ב-AI. אני בטוח שאנחנו יכולים לעשות את זה, ואנחנו חייבים לעשות את זה. כלומר בצד של חימושים, בצד של פלטפורמות נשק, בצד של מערכות המידע. אני מדבר כרגע על הביטחון הלאומי, כי בלי הביטחון הלאומי אין לנו כלום. אנחנו נצטרך להיות במעלה הרשימה. זה יאפשר לנו לעשות בריתות, לגוון אותן, זה יעזור לנו לעמוד מול לחצים, זה יעזור לנו להשיג גם הסדרי שלום ונורמליזציה עם האחרים שיחפשו אותנו כשותפים".

"מעבר לתמונה הכללית שדיברתי, על יצירת הבריתות והחימושים שאנחנו צריכים והפיתוח של המערכות והשילוביות בין המשרדים - אתם צריכים להביא את האנשים הכי טובים. אתם צריכים להילחם על האנשים האלה ואנחנו צריכים לחשוב דני (מ״מ נציב שירות המדינה) איך אנחנו מייצרים חופש בחירה של אנשים", הוסיף.

חימושים חיל האוויר
חימושים חיל האוויר | צילום: דובר צה''ל

לסיום, אמר: "אתם חייבים להיות מסוגלים ואתם חייבים לקבל את החופש לעשות את זה, לעבור את כל המשוכות המטורפות האלה למינויים, שהן כולן בירוקרטיות וכולן נשלטות על ידי יועצים משפטיים שמסכלים אותם חדשות לבקרים. את זה אנחנו צריכים לשבור, כי אחרת לא יהיה לנו את הכוחות שיובילו את השינוי הזה״.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
גרמניה
/
השקעות
/
ארה"ב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף