"שוב הוכח שסוגיית הגיוס לצה"ל והשוויון בנטל הם מהסוגיות המובילות כיום בסדר היום הציבורי. במערכת הבחירות שבפתח, האופוזיציה תנסה להפוך את השוויון בנטל לנושא המרכזי, שעשוי להפוך לשובר שוויון", מעריך עוד ד"ר לזר.
"מהסקר עולה בבירור הדרישה הגוברת של הציבור הדתי לאומי לשוויון בנטל הגיוס. וינטר הכפיל את משקלם של אנשי המגזר הדתי לאומי בתוך מצביעי המפלגה, והצליח להוסיף מצביעים חילוניים ומסורתיים, שהביאו גם לשינוי כוחות בין הקואליציה לאופוזיציה", מציין עוד ד"ר לזר – "ימים יגידו האם ששת המנדטים שמקבלת הציונות הדתית בראשות וינטר הם נקודת התחלה, או נקודת שיא".
הליכוד שהתחזק בשבוע שעבר בשני מנדטים בעקבות פגישתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עם הנשיא דונלד טראמפ, שמר על כוחו ובתוך הליכוד כבר החלה ההיערכות לקראת הפריימריז. "רשימת הליכוד שתיבחר עשוייה להשפיע גם על התמיכה הציבורית", מעריך עוד ד"ר לזר.