יואב גלנט הטיל פצצה בשידור: "בנימין נתניהו חיבל בעסקת החטופים"

בשיחה עם גדעון אוקו ועמיחי אתאלי ב־103FM, שר הביטחון לשעבר יואב גלנט תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו בטענה כי חיבל בעסקאות חטופים

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
יואב גלנט
יואב גלנט | צילום: Chaim Goldberg/Flash90

גלנט פתח בהתייחסות למערכת הפוליטית ולליכוד: "אני חייל של מדינת ישראל 49 שנים, מאז שהתגייסתי, ואני אעשה כל מה שצריך למען המדינה. כשהדברים יהיו רלוונטיים אני אבחן את האפשרויות. אני לא מרוצה מהדרך שהנהגת הליכוד מובילה. אני לא לבד. מעולם לא היה נתק כל כך גדול בין הליכוד, ראש הממשלה, שרי הליכוד, חברי הכנסת, לבין מיליון האיש שבחרו בהם - את הדבר הזה צריך לתקן. זה לא הליכוד שהצבעתי בשביל בגין ומח"ל ב‑77'".

"המשטר באיראן בלחץ - המבחן יהיה בהתנהגות כוחות הביטחון"

לדבריו, המחאה הנוכחית באיראן מציבה את המשטר במצב בעייתי: "אני חושב שהמשטר בלחץ, אני חושב שהמציאות שבה במשך כשבועיים, שמאות אלפים נמצאים ברחובות היא מציאות מאוד בעייתית. כשצריך להסתכל על הדברים בכללותם, איראן של היום היא לא המציאות שהיינו בה לפני שנתיים, תקפנו אותם באפריל, באוקטובר, ביוני בסדרה של תקיפות וכתוצאה מכך פגענו ביכולות ייצור הטילים, יכולות ההגנה האווירית, בשלוחים שלהם, הם נחלשו. יש תנאים נוספים כמו מצב הכלכלה ומצב החשמל, המים והתשתיות בכלל. כל הדבר הזה הביא למצב שיש מאות אלפים ואני מקווה שבקרוב יהיו מיליונים ברחובות".

המחאות באיראן | צילום: שימוש לפי סעיף 27א'

גלנט ציין כי נקודת ההכרעה תלויה בצעדיהם של כוחות המשטר: "נקודת המבחן בעיניי תהיה מה עושים כוחות הביטחון, כלומר אם אבנים ומקלות המיליונים לא יכריעו את המשטר. כאשר המפגינים יהיו יום אחרי יום ברחובות ובשלב מסוים החיילים יסרבו לירות, זה המהפך. המעבר של כוחות הביטחון - לזה צריך לשים לב".

בהמשך הוסיף אזהרה ביטחונית כלפי ישראל: "האיראנים מורתעים, אנחנו צריכים לקחת את האפשרות המסוכנת כדבר סביר. אם הם יותקפו אז עלול להיות שהתגובה תבוא לכיוון ישראל. יש להם מעט מאוד דברים אחרים לתקוף, שזה בסיסים אמריקניים, יהיה להם קשה לתקוף את אמריקה. ישראל היא מטרה שמבחינתם צריכה לקבל תשומת לב. אנחנו צריכים להיות ערניים בהגנה ובהתקפה ואני משוכנע שכוחות הביטחון עושים את זה".

"זה שחמאס נשאר בשלטון - כישלון של הממשלה"

תיעוד מהשמדת המנהרות בצפון רצועת עזה | צילום: דובר צה"ל

לדבריו, העסקה שבוצעה בינואר 2025 הייתה למעשה הסכם שהיה אפשר להשיג זמן רב קודם: "העסקה שנעשתה בינואר 25' בשלהי תקופת ביידן עם הצל של טראמפ שנכנס לבית הלבן היא למעשה אותה עסקה שהייתה במאי 24', רק במחיר יותר גבוה. עוד 110 שפוטים למאסר עולם ואחרי שהרגו לנו 6 חטופים במנהרה".

גלנט תיאר את התהליך שהתרחש מול הבית הלבן: "כשהגענו לעסקה הסופית שהביא טראמפ היא נעשתה במחיר מאוד פשוט. טראמפ הבטיח לנו את החטופים, ולמעט גואילי עמד בהבטחתו באופן מלא, אבל הוא הבטיח לצד שני ולא רק לחמאס אלא לטורקיה, לסעודיה, לקטאר, שהמלחמה נגמרה. המשמעות היא שחמאס נשאר בשלטון ואין כלי שיוריד את חמאס מהשלטון למעט צה"ל. גם לטראמפ אין כלי אחר".

גלנט המשיך בביקורת על הממשלה: "זה שחמאס נשאר בשלטון זה כישלון של הממשלה. אני הצעתי בינואר 24' לייצר אלטרנטיבה כי אמרתי שיש רק שלוש אפשרויות: חמאס שולט בעזה, ישראל שולטת בעזה או שכוח שלישי שולט בעזה. כוח שלישי צריך ליצור אותו כי אחרת כל כוח שתצא ממנו - חמאס יכבוש אותו. אנחנו יצרנו חופש פעולה מלא וחופש הפעולה שלנו נפגע, אין לנו יכולת להפעיל מערכים של חטיבות ואוגדות בעזה כי הנשיא טראמפ התחייב לצד השני וכפה את זה עלינו".

תגיות:
חמאס
/
בנימין נתניהו
/
איראן
/
יואב גלנט
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף