מצב בלתי הפיך: גנץ קיבל את הבשורה שלא קיווה לה מהליכוד

על רקע קמפיין חדש של בני גנץ והתרסקות בסקרים, האופוזיציה מאבדת אמון - בעוד הליכוד דווקא מקווה להצלחתו, בטענה שהוא מפצל את הגוש ולא מאיים על נתניהו

אנה ברסקי צילום: פרטי
בני גנץ
בני גנץ | צילום: מרים אלסטר פלאש 90
4
גלריה

גורמים באופוזיציה טוענים כי מצבו של גנץ כמעט בלתי הפיך. לדבריהם, הבעיה אינה כעס של הבוחרים אלא אובדן אמון עמוק. "הם לא כועסים עליו - הם פשוט לא לוקחים אותו ברצינות", אומרים גורמים באופוזיציה. "היום הוא נתפס כמגוחך. זו תפיסה, לא רגש חולף". לטענתם, כך עולה גם ממחקרי עומק שנערכים בגוש המרכז-שמאל.

מנסור עבאס, מרב מיכאלי, יאיר לפיד, בני גנץ, אביגדור ליברמן
מנסור עבאס, מרב מיכאלי, יאיר לפיד, בני גנץ, אביגדור ליברמן | צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90
חילי טרופר
חילי טרופר | צילום: יוסי אלוני

בליכוד, לעומת זאת, מתבוננים בקמפיין של גנץ בזווית שונה לחלוטין. גורמים במפלגה משדרים אופטימיות זהירה לגבי סיכוייו - ולא במקרה. "מבחינתנו, זה תרחיש טוב", אומר גורם בליכוד. "גנץ לוקח קולות מהמרכז-שמאל הרך, לא מהימין. הוא לא מאיים על ביבי - הוא מפצל את המחנה שמולו".

בני גנץ ונפתלי בנט
בני גנץ ונפתלי בנט | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
תגיות:
הליכוד
/
בני גנץ
/
אופוזיציה
/
בחירות
/
סקר מנדטים
/
כחול לבן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף