עוד הוסיף: "מי שתומכות בו וממשיכות לארח אותו גם כעת לא יקבלו דריסת רגל בעזה. נקודה. לוחמינו האמיצים לא חירפו את נפשם בהתגייסות לאומית אדירה רק כדי להחליף פרה בחמור. ראש הממשלה נדרש לעמוד על כך גם אם הדבר דורש ניהול מחלוקת עם ידידתנו הגדולה ושליחיו של הנשיא טראמפ. נעמוד על מימוש מטרת המלחמה המרכזית - השמדת חמאס והסרת האיום שנשקף מעזה לעבר מדינת ישראל ואזרחיה".
עוד הוסיף: "זה מסכן את בטחון ישראל. לא בשביל זה הלוחמים הגיבורים שלנו נלחמו במשך שנתיים. במקום להוציא הודעות מחאה מבוהלות, מדינת ישראל צריכה להציע אלטרנטיבה ברורה: מצרים תנהל את עזה בחמש-עשרה השנים הקרובות, פירוק חמאס מנשקו, עבודה עם השותפים האמריקאים לחיזוק הגבול הישראלי".
בראש המועצה יעמוד נשיא ארה"ב דונלד טראמפ, אשר הוביל את התיווך להסכם השלום בעזה בספטמבר האחרון לצד מדינות האזור. מקורות המעורים בפרטים מסרו לאתר כי כל הצדדים המעורבים במשא ומתן, בהם מצרים, קטאר וטורקיה, יהיו מיוצגים במועצה, וזאת חרף התנגדותה הנחרצת של ישראל לשילובו של ארדואן בפורום רגיש זה.
כיממה לאחר ההכרזה האמריקאית על הרכב הגופים שינהלו את שלב המעבר בעזה, התפרץ הערב עימות פומבי חריג בין ירושלים לוושינגטון. לשכת ראש הממשלה פרסמה הודעה תקיפה, שלפיה ההחלטה האמריקאית התקבלה ללא תיאום עם ישראל ואף מנוגדת למדיניותה. מדובר בניסוח חריף המצביע על משבר אמון בסוגיית עזה בין ראש הממשלה בנימין נתניהו לממשל טראמפ.
בליבת המחלוקת: שילובה של טורקיה, לצד קטאר ומדינות נוספות, בגוף הביצועי שנועד ללוות את ניהול הרצועה. על פי ההכרזה האמריקאית, הוקמה ועדה פלסטינית טכנוקרטית שתנהל את השירותים האזרחיים בעזה, תחת פיקוח של מנגנון בינלאומי רחב - "מועצת השלום".