בפתח דבריו, כתב: "דבריו של טראמפ לפוליטיקו על הצורך בהנהגה חדשה באיראן, וההתגרות חסרת התוכן של חמינאי בטראמפ ב־X, גורמים לי להאמין שטראמפ הולך לנסות לחסל את המנהיג העליון כבר השבוע. בקרוב תהיה קבוצת תקיפה של נושאת מטוסים אמריקאית במזרח התיכון, מה שיקל על ארה״ב לבצע תקיפות נרחבות באיראן ולהיות ערוכה להגנה מפני תקיפות תגמול איראניות".
"מהלך כזה נגד חמינאי, אולי בשילוב תקיפות נגד מוקדי פיקוד ושליטה של משמרות המהפכה והבסיג׳, יאפשר לטראמפ לומר שהוא עומד בהבטחתו למפגינים האיראנים שעודד, ומקיים את איומו לגרום למשטר לשלם על הטבח בהם", הוסיף שפירו.
עוד כתב השגריר בחשבון ה-X שלו: "אבל זה רחוק מאוד מהשגת שינוי משטר באיראן. חיסולו של חמינאי, אם יתרחש, ככל הנראה יוביל בתחילה להשתלטות של משמרות המהפכה, ולמשטר שיישאר תוקפני ודכאני. שינוי המשטר, כאשר יקרה, ייעשה בידי העם האיראני. תמיכה בהם במאבקם לחירות תדרוש מיקוד מתמשך, ובעיקר צעדים שאינם צבאיים. זה לא יושג באמצעות תקיפה חד־פעמית".
במהלך השבועות האחרונים התקיימו הפגנות רחבות ברחבי איראן, כאשר אלפי מפגינים נהרגו. טראמפ איים שוב ושוב בהתערבות צבאית, וקרא לאיראנים "להמשיך למחות ולשלוט במוסדות המדינה", והוסיף: "העזרה בדרך". עם זאת, ביום שלישי שינה טראמפ את גישתו לאחר שהודיעו לו שהאלימות פסקה.