יאיר לפיד: "תקציב של מושחתים ומשתמטים"
לפיד טען כי התקציב כולל המשך תקצוב משרדים מיותרים וכספים קואליציוניים בהיקף של כחמישה מיליארד שקלים, ללא פירוט ושקיפות. לדבריו, יהדות התורה וש"ס יקבלו מיליארדים, מוסדות פטור שאינם מלמדים ליבה יתוקצבו במאות מיליוני שקלים, בעוד שאין פתרונות למחסור במורות וגננות, לסבסוד גני ילדים, ליוקר המחיה, לתחבורה הציבורית או לחיזוק מערכת הבריאות והמדע.
עוד הדגיש לפיד כי עלות הריביות על חוב המדינה תגיע לכ-64.8 מיליארד שקל - סכום העולה על תקציב משרד הבריאות - והזהיר מפני המשך פגיעה בדירוג האשראי. "זה התקציב האחרון של הממשלה הכושלת בתולדות המדינה", אמר. "התקציב הבא יהיה בממשלה הבאה, והוא יהיה מוקדש לאנשים עובדים, להורים צעירים, לחינוך ולבריאות - למה שחשוב באמת".
אביגדור ליברמן: "ישראל לא ערוכה לאיום הטילים"
לדבריו, איראן צפויה לפגוע במטרות אסטרטגיות בישראל, והמדינה אינה ערוכה לפינוי מיידי שלהן. ליברמן ציטט מדו"ח מבקר המדינה שלפיו למעלה משלושה מיליון אזרחים חיים ללא מיגון ראוי, ובהם כחצי מיליון תלמידים.
עוד אמר כי מאז המלחמה האחרונה לא חלה התקדמות משמעותית בתחום המיגון, וקרא לשינוי תפיסה במערכת הביטחון: "במקום לקנות עוד טייסת - חייבים להקים חיל טילים. רוב הלחימה המודרנית מבוססת על טילאות". הוא קרא לבחינה מחדש של כלל ההערכות הביטחוניות, בטווח הקצר והארוך.
יאיר גולן: "כישלון מדיני וביטחוני מוחלט"
גולן האשים כי הממשלה העדיפה הישרדות פוליטית על פני ביטחון לאומי, וכי שילוב הכוחות בקואליציה הוביל להפקרה אסטרטגית: חמאס לא הוכרע, איום הטרור מהרצועה לא הוסר, מאמץ השבת החטופים לא היה מרבי, והגבולות - בצפון וביהודה ושומרון - נותרים נפיצים.
עוד הזהיר מפני התחזקות ציר קטארי - טורקי בעזה במקום ציר אזורי מתון בהובלת מדינות ערב המתונות, וטען כי ארה"ב מקדמת הסדרים בלעדי ישראל. "מי שמאפשר לחמאס להתשקם אינו ראוי להנהיג", אמר, והצהיר כי מפלגתו תפעל להחלפת הממשלה ולקידום מדיניות ביטחונית- מדינית אחרת.