"עוד לא החלטתי באיזה קונסטלציה", אמר שמריז, "אבל אחרי שנתיים למהלכה הקמתי את תנועת קומו, שבאמת במישור האזרחי טיפלה בכל התחלואות של המדינה, או ברובה המכריעה, כל מה שקשור לחינוך בצפון, לילדים המפונים, פרויקט מילואיניקים רחב היקף, כל מה שקשור להנצחה וזיכרון, הגעתי לאיזושהי מסקנה והחלטה שהיכולת שלי להשפיע בזירה האזרחית היא מוגבלת, ובשביל באמת להכניס רוח חדשה צריך להיכנס לפוליטיקה, שם מתקבלות ההחלטות".
שמריז פירט על העקרונות המנחים אותו לריצה לפוליטיקה: "זה תלוי אם רשימת העקרונות שלי תתממש, ואני יכול להביא אותה באמת למגרש הפוליטי. כל מה שקשור בוועדתת החקירה הממלכתית, אבל לא רק בעלת החקירה המלאכתית, אלא חוק שיגביר את הסמכויות שלה, שאנשים שיהיו אחראים יהיה שם עיסוק בדין הפלילי, ואנחנו נוודא שהמסקנות שלה ייושמו, אם זה גיוס חרדים".
מרציאנו ענתה לו כי מדובר ברשימת עקרונות שמזוהה עם רוב מנהיגי האופוזיציה וגוש השינוי. "קיבלתי לא מעט הצעות. אני עדיין שוקל, ומבחינתי כל האופציות עדיין פתוחות. בסוף אני אעשה מה שיביא ערך אמיתי למדינה. זה מה שחשוב".
כשנשאל על האפשרות שלא יצטרף למפלגה קיימת ויקים מפלגה חדשה אמר שמריז: "קודם כל אני בטוח שאני יכול לעבור את אחוז החסימה. דיברתי עם מאות אם לא אלפי אנשים. כל אותם אנשים מחפשים בית פוליטי חדש, הם מבינים שהזירה הקיימת ואנשים הקיימים משדרים איזשהוא משהו ישן".
מרציאנו שאלה אותו אם לא מדובר על מחשבה נאיבית. "אוקיי, אז בואו נפרק את זה לשניים. קודם כל, אמרת שזה מאוד נאיבי באיזשהו מקום. אני לא תופס נאיביות כמשהו שהוא שלילי. חלק השני מדבר על האחריות שלי כדמות בזירה הציבורית" ענה שמריז.
הוא גם דחה את הטענות לפיהן ריצה כזאת עלולה לסכן את הגוש: "אני לא עושה שום דבר שיסכן שינוי שיכול לבוא. המפלגה הכי גדולה היום זה המפלגת המתלבטים, שלא יודעים למי להצביע, שמרגישים לא מיוצגים. אם הדבר הזה לא מבשיל, ואני בטוח שיש איזה מקום, אבל אם הוא לא מבשיל, אני יודע להגיד לעצמי ולהיות אחראי, שחבירה כנראה זה הדבר הכי טוב".
"אנחנו צריכים לבוא ולהגיד למדינת ישראל ולאזרחי ישראל, שכל מה שמכרו במשך כל כך הרבה שנים זה בולשיט. בולשיט. כן ביבי, לא ביבי זה שטויות. זה שטויות. בסוף יש אנשים שרואים את מדינת ישראל ואת האינטרס של מדינת ישראל ואת האינטרס של עם ישראל, או אנשים שרואים את האינטרס עם הצרים הפוליטיים שלהם ואת הכיסא שלהם, וזה נאיבי. ואני נאיבי. אבל אני אופטימי" הדגיש.
הוא הוסיף ואמר: "אני בטוח במה שאני אומר ובמה שאני עושה. שאם אנחנו נמשיך לשחק במגרש משחקים הזה, הגרוע הזה, שמשסע ומפלג את עם ישראל, אין סכנה קיומית יותר גדולה למדינת ישראל מאשר זה".
לאחר מכן מרציאנו ציינה את העובדה שהמג"ד שהיה מעורב בתקרית בה נהרג אחיו אלון קודם בצבא. "לא מופתע" הוא ענה. "זאת האווירה. זאת האווירה מאז השביעי. כל כך הרבה אנשים היו צריכים לקחת אחריות בעצמם מתוך עצב מוסרי וערכי ולהגיד, אני טעיתי, אני הולך הביתה. אני מפיק לקחים, אני אחראי, אני נכשלתי. אף אחד לא אמר את זה".
הוא המשיך ואמר: "אמרנו (לגורמים הצבאיים) שזה בלתי נסבל, שזה לא יכול להיות, שלא היה תחקיר כמו שצריך, שלא הוסקו המסקנות".
לשאלה אם הוא מתכוון לחזור לכפר עזה ענה: "אני אחזור בתנאים שלי. זה אומר שאם אני חוזר לכפרה זה יש ביטוחון מלא בכפרה זה אומר שאין ממדים ואין גדרות תיל ואין כיתות כוננות ואני יודע בוודאות שמה שקורה מעבר לגדר אין שם קלאצ'ים ואין שם מנהרה".
"המציאות של היום היא שיש חמאס שמתפתח וגדל וחמוש ורוצה להרוג אותנו, ויש שם מנהרות ועכשיו הולכים להכניס לשם כוחות גורמים טורקיים וקטארים ומצרים ואולי רוסים אנחנו רחוקים לשם שנות אור וזה הכל בגלל ממשלה שלא תכננה את ההמשך היא כי לא רצתה להגיע אליו" סיים.