באופוזיציה מנסים לעכב את מינוי האלוף גופמן כראש המוסד | פרסום ראשון

ח"כ נעמה לזימי פנתה ליו"ר הוועדה המייעצת למינוי בכירים בבקשה דחופה לעכב את הליך אישור מינויו של רומן גופמן לתפקיד ראש המוסד: "לא יעלה על הדעת שהוא יופקד על הארגון הרגיש ביותר במדינה"

אברהם בלוך | כתב כנסת ומשפט צילום: אבשלום ששוני
רומן גופמן
רומן גופמן | צילום: תומר אפלבאום, הארץ, פול
2
גלריה

לזימי כתבה: "ראש המוסד אמור להוות הסמכות העליונה האמונה על חוקיות, סמכות, ובשמירה על חיי אדם. מינוי אדם שלגביו מתעוררים חשדות לשימוש בכלי ביטחון ובמידע מסווג לצרכים פוליטיים עלול לפגוע אנושות באמון הציבור בארגון, במורל המשרתים בו, ובביטחון הלאומי. לא יעלה על הדעת שמי שמפגין דפוס חוזר של עקיפת מנגנוני בקרה והתנערות מאחריות פיקודית יופקד על הארגון הרגיש ביותר במדינה".

בנימין נתניהו ורומן גופמן
בנימין נתניהו ורומן גופמן | צילום: מעיין טואף, לע''מ

במכתבה דיברה לזימי על הפרסומים שלפיהם יועברו מסמכים מסווגים מגורמים בצה"ל ללשכת ראש הממשלה, וכן לטענות בדבר שימוש במידע ביטחוני לצרכים פוליטיים. עוד כתבה כי מדובר ב"חשדות חמורים" הנוגעים לאירוע שאינו נקודתי, אלא משקף, לדבריה, דפוס פעולה מתמשך, הכולל עקיפת מנגנוני בקרה והיעדר פיקוח מספק.

בסיום מכתבה כתבה: "אני קוראת לוועדה לעכב את הליך האישור עד לבירור העובדות במלואן, ולזמן גורמים רלוונטיים לעדויות ולמתן הבהרות, לרבות נציגי מערכת הביטחון, גורמי מקצוע בלשכת ראש הממשלה וגורמי פיקוח ובקרה". לזימי הדגישה כי לעמדתה, קידום המינוי ללא בירור מלא של הטענות עלול לפגוע באמון הציבור במערכת הביטחון ובמערכת המינויים הבכירים.

תגיות:
ראש המוסד
/
נעמה לזימי
/
רומן גופמן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף