בפתח הריאיון נשאל ארדן האם בכוונתו לשוב לזירה הפוליטית והשיב: "זאת התלבטות קשה, אני אחרי 21 שנה ברצף כמשרת ציבור, 17 שנים בכנסת, כזה נעים ונוח, ארבע שנים בשתי זירות דיפלומטיות הכי מורכבות בעולם, ואני חייב לומר שהשנה הזו עכשיו, שאני גם מעורב בה בפעילות ציבורית, מגן דוד אדום, מכון משגב, אבל גם במגזר העסקי, אני מרגיש סיפוק גם בשנה הזאת. אני חושב שיש הרבה נושאים מאוד חשובים על סדר היום, וכשיהיה מועד לפריימריז בליכוד, אני אקבל את ההחלטה שלי אם לקפוץ חזרה או לא". ארדן ציין כי לאורך חמש התמודדויות בליכוד נבחר ראשון או שני, והביע תקווה כי "עדיין זוכרים לי לטובה את כל העשייה ואת העמדות שאני לא מזגזג בהן".
"אני לא יכול לתמוך במדיניות כזאת. אני לא תומך במדיניות כזו, ואני אומר את דבריי גם כשיש לי ביקורת על החלטות של הממשלה, העובדה שאין ראש מערך הסברה, העובדה שאין יושב ראש לתעשייה האווירית, ויש עוד תפקידים כאלו, היא באמת דבר ממש רע למדינת ישראל ולאזרחיה", קבע.
שרקי הבהיר: "הוא לא נותן לך את התעשייה האווירית, כי יום אחד אתה תהיה מועמד נגדו בפריימריז על ראשות המפלגה", וארדן סיכם: "כנראה שזה מה שהוא מעריך, והוא לא רוצה שמישהו יהיה לו עוד רקע ביטחוני, כאילו חוץ ממנו. שיקול עלוב, אבל זה השיקול כנראה".