הקואליציה צפויה להצביע בעד חוק שיאסור עליית יהודים בהר הבית | הפרטים המלאים

הצעת החוק קובעת כי "חילול" מקום קדוש יוגדר לפי הנחיות הרבנות הראשית - מה שעלול להפוך תפילה רפורמית בכותל ועליית יהודים להר הבית לעבירה פלילית שדינה עד 7 שנות מאסר

אברהם בלוך | כתב כנסת ומשפט צילום: אבשלום ששוני
איתמר בן גביר בהר הבית
איתמר בן גביר בהר הבית | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90
4
גלריה

על פי החוק, "המחלל מקום קדוש או הפוגע בו בכל דרך אחרת, דינו – מאסר שבע שנים". אבי מעוז מבקש לקבוע בחוק כי "חילול", לעניין מקומות הקדושים ליהודים ייחשב כ"התנהגות העומדת בניגוד להנחיות הרבנות הראשית ולפסיקותיה".

בדברי ההסבר להצעת החוק נכתב כי "בשל החשיבות העצומה של השמירה על המקומות הקדושים מפני חילול או פגיעה, ולשם מניעת עמימות ביחס להוראות החוק, ולמשמעותן (כאשר ברבות השנים, גורמים שונים, לרבות בתי המשפט יצקו לחוק פרשנויות שלא עלו בקנה אחד עם כוונתו המקורית של המחוקק), מוצע לקבוע בחוק  הגדרה מפורשת של המונח "חילול". הגדרה עצמאית זו תמנע יציקת תוכן ופרשנות ע"י כל גורם אחר, מלבד  הרבנים הראשיים לישראל".

רפורמיות חוגגות בכותל
רפורמיות חוגגות בכותל | צילום: הדס פרוש , פלאש 90

כך, בשל התנגדותם של הרבנים הראשיים להקמת רחבה רפורמית בכותל המערבי, הרי שלא יהיה ניתן לקיים תפילה רפורמית בכותל המערבי כיוון שהוא נחשב למקום קדוש ליהודים. הרבנים הראשיים כבר הוציאו פסק הלכה נגד תפילה רפורמית בכותל המערבי, והעברת החוק במליאה תהפוך תפילה רפורמית בכותל המערבי לעבירה פלילית.

אלא שהחוק לא פוגע רק ברפורמים, אלא גם באורתודוקסים מהחברה החרדית ומהציונות הדתית שעולים אל הר הבית על פי ההלכה, לפי פסיקת רבותיהם. באופן רשמי, הרבנות הראשית לישראל אוסרת עלייה להר הבית. מכיוון שהר הבית נחשב למקום קדוש ליהודים, הרי שעלייה של יהודים להר הבית תהפוך לעבירה פלילית שדינה מאסר עד שבע שנים.

לוחמי משמר הגבול בסיור בהר הבית לקראת הרמאדן
לוחמי משמר הגבול בסיור בהר הבית לקראת הרמאדן | צילום: ג'אמל עוואד פלאש 90

בין מתפקדי הליכוד ישנה התנגדות חריפה לחוק בשל המשמעות מבחינת עליית יהודים אל הר הבית, ואלה מפעילים לחץ כבר על חברי הכנסת מטעם הליכוד אשר מזוהים עם העלייה אל הר הבית.

הר הבית
הר הבית | צילום: רויטרס

בתנועת 'בידינו למען הר הבית' תקפו בחריפות. לדברי התנועה, "מדובר בחוק שכל מטרתו היא 'סיכול עליית יהודים להר'. לדבריהם הכנסת המונח 'חילול הקודש' לחוק, תאפשר לעצור עליית יהודים להר בטענה שמדובר בחילול הקודש ובפגיעה ברבנות הראשית. מדובר בשיתוף פעולה נגד עולי הר הבית, של הסיעות החרדיות ואבי מעוז שנועד למנוע מיהודים לעלות למקום הקדוש ביותר לעם ישראל - הר הבית".

עוד נמסר כי "ברגע שיטענו שמי שמפר את החוק פוגע בהנחיות הרבנות הראשית, על אף שרבנים רבים התירו לעלות להר, הרי שימנעו בפועל מיהודים לעלות על בסיס החוק. אנו קוראים לחברי הכנסת לעצור את החוק הבזוי הזה ולוודא שגישת היהודים להר תישמר. אל תפגעו בהר הבית".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
ירושלים
/
יריב לוין
/
כנסת ישראל
/
הר הבית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף