הצעת החוק מרחיבה הוראות קיימות בנוגע להקלות בתנאי קבלה, רישום ולימודים ללוחמים ולמשרתי מילואים. הוראת השעה הקודמת תהפוך לחקיקה קבועה. לפי ההצעה, חייל משוחרר אשר שירת שירות סדיר כלוחם וכן משרת מילואים יהיו זכאים להעדפה מתקנת בתנאי הרישום, הקבלה והלימודים במוסדות להשכלה גבוהה בתחומי הלימוד השונים, לרבות מסלולי לימוד מיוחדים.
בנוסף, הוועדה האריכה בשנתיים את הוראת השעה המאפשרת עדיפות בזכאות למעונות ללוחמים, למשרתי מילואים ולנפגעי שבעה באוקטובר.
"זו לא הטבה – זו חובתנו המוסרית כלפי מי שעזבו הכל כדי להגן על מדינת ישראל. מדינת ישראל צריכה לומר באופן ברור: מי שתורם יותר – מקבל יותר. הלוחמים והמילואימניקים שלנו לא צריכים להתחנן להזדמנות שווה. התפקיד שלנו הוא לוודא שהם יחזרו מהשירות לשערי האקדמיה עם גב חזק ותנאים שמכירים בתרומתם האדירה לחברה ולביטחון המדינה", אמר סוכות.
הדיון התקיים לפי נוסח הצעת החוק הממשלתית שאליה מוזגו הצעות חוק פרטיות, בהתאם לתקנון הכנסת. על ההצעה נוספו תיקונים ושיפורים להסדר, כשהמרכזי בהם הוא קביעת הוראת קבע לגבי משרתי המילואים, לפי דרישת חברי הכנסת שיזמו את ההצעות הפרטיות ויו"ר הוועדה.
בוועדה התייחסו לפרסומים כי הייעוץ המשפטי התנגד לביטול אפליית משרתי המילואים, וטענו כי הדבר לא נכון ולראיה ההצעה שאושרה תביא להקלות משמעותיות עבורם כבר לשנת הלימודים תשפ"ז.