הוא הוסיף כי "המסמך כולל פירוק הדרגתי. התהליך מתחיל בנשק כבד, הצהרת חמאס על התחייבות שלא לפתח או לייצר נשק, התחייבות לא לייבא נשק, טיפול בנושא המנהרות, ולאחר מכן נשק אישי שחמאס מבקשת לשמור לצורכי הגנה עצמית".
עוד ציין כי ארצות הברית "נותנת לישראל זמן והזדמנות כי היא שכנעה אותה שעליה להשמיד את אלמנטי היכולות של חמאס, גם בשלב הפסקת האש. כל עוד אמריקה מסתכלת הצידה לגבי הפרות אלו, ישראל פועלת ברצועה כרצונה". בחבח הדגיש: "אך עם כניסת הכוחות הבינלאומיים, יוגבלו ההפרות הישראליות, במיוחד שכל פגיעה תיגע בכוחות אלו. בנוסף, כאשר תהיה משטרה פלסטינית הפועלת תחת ועדת הניהול הלאומית של עזה, כל תקיפה תגרום לבעיות בתפקוד הוועדה, וארצות הברית לא תאפשר זאת".
לגבי מועד כניסת ועדת הטכנוקרטים, ציין: "הם ייכנסו במקביל לכוחות היציבות, כי הוועדה זקוקה לביטחון ושמירה, ואולי כניסתה עם הכוחות תספק את האבטחה הנדרשת לה", והוסיף כי הוועדה "לא מוכנה להיכנס לרצועה ללא הכלים לסייע לאוכלוסייה בעזה, והכלים הללו אינם זמינים כעת ועובדים עליהם".
בחבח הוסיף: "התקשורת בין חמאס לוועדה היא שטחית, ויש נושאים עליהם הם חלוקים אך ניתנים למו"מ, והנקודה החשובה היא שילוב אלמנטים משטרתיים שלה. התנועה רוצה שעובדיה הנוכחיים בעזה ימשיכו בעבודתם, ואנו מדברים על כ־40 אלף עובדים, וחמאס רוצה לשלב את משטרתה בכוחות המשטרה הפלסטיניים".
הוא הוסיף: "לא כל מי שעבד עם חמאס משוכנע ברעיונותיה או ציית לה, וההחלטה תלויה בוועדה מי ייכלל ומי לא. בסופו של דבר, תושבי עזה זקוקים לעבודה, ואני מעריך שיהיה פתיחות בנושא שימוש מחודש באנשים שעבדו קודם לכן ברצועה".