סער במסר לשגרירים: "נתקו את הקשר עם איראן"

שר החוץ גדעון סער נפגש עם כ-60 שגרירים מהעולם ודחק בהם להצטרף למאמץ נגד משטר האייתוללות: "לנתק קשרים עם איראן - איש לא יסכים לחיות תחת איום השמדה"

אנה ברסקי צילום: פרטי
גדעון סער
גדעון סער | צילום: שלומי אמסלם, לע"מ
2
גלריה

שר החוץ גדעון סער ערך היום תדרוך מקוון חריג בהשתתפות כ-60 משגרירי מדינות העולם המוצבים בישראל, ובו קרא לקהילה הבינלאומית לנקוט צעדים מדיניים חריפים נגד טהרן, עד כדי ניתוק קשרים דיפלומטיים.

בפתח דבריו אמר סער כי לנוכח ההתפתחויות האחרונות, ובראשן התקיפות המיוחסות לאיראן בזירה האזורית, "הגיעה העת שמדינות העולם יבחנו מחדש את יחסיהן עם המשטר האיראני". לדבריו, לאחר שאיראן תקפה את שכנותיה ופעלה באלימות גם כלפי אזרחיה שלה - אין מקום להמשך שגרה דיפלומטית מולה.

העם האיראני חוגג בברלין
העם האיראני חוגג בברלין | צילום: רויטרס

"ישראל לא תסכים לחיות תחת איום השמדה", הדגיש שר החוץ בפני השגרירים. "כשם שאף מדינה ריבונית לא הייתה מקבלת מציאות כזו - כך גם אנחנו לא נקבל אותה". סער הבהיר כי מדיניותה של ישראל נגזרת מהצורך להבטיח את ביטחונה ואת ביטחון אזרחיה, על רקע איומים מפורשים והסלמה אזורית.

בהמשך התייחס שר החוץ גם להתפתחויות בגזרה הצפונית ולמעורבות חיזבאללה בלחימה. לדבריו, עצם הצטרפות הארגון למערכה נגד ישראל "מוכיחה פעם נוספת כי חיזבאללה פועל בשליחות איראן - ולא מתוך דאגה לאינטרסים של לבנון ואזרחיה". סער טען כי מדיניות זו גוררת את לבנון לעימותים שאינם משרתים את הציבור הלבנוני.

בנוסף הציג סער בפני השגרירים את עמדת ישראל ביחס להתקפות שביצע המשטר האיראני כלפי מדינות המפרץ בשנים האחרונות, ואמר כי מדובר בראיה נוספת לכך שאיראן מהווה איום רחב על יציבות האזור כולו, ולא רק על ישראל. "הדפוס ברור", אמר, "מדובר במדיניות תוקפנית שכוונתה לערער את הסדר האזורי".

בסיום דבריו השיב שר החוץ לשאלות השגרירים, שהתמקדו בין היתר בהערכת המצב הביטחוני ובהשלכות האפשריות בזירה הבינלאומית. בירושלים רואים בתדרוך חלק ממאמץ מדיני רחב שנועד לגייס תמיכה בינלאומית לעמדות ישראל ולחדד את המסר בדבר הסכנה הנשקפת מהמשטר בטהרן.

במערכת המדינית מעריכים כי הקריאה לניתוק קשרים לא תיתקל בהיענות מיידית מצד כלל המדינות, אך נועדה להציב רף מדיני ברור ולהגביר את הלחץ הבינלאומי על איראן בתקופה של הסלמה אזורית.

תגיות:
גדעון סער
/
שגרירים
/
מבצע "שאגת הארי" באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף