דנון חשף באו"ם: כך משלמים אזרחים איראנים את מחיר החירות

אירוע באו"ם לציון יום האישה הבינלאומי הציג את סיפורה של ראהלה אמירי, צעירה איראנית שאיבדה את עינה במחאות נגד המשטר, כסמל למחיר האכזרי שמשלמים אזרחים לנגד הדיכוי בטהרן

אנה ברסקי צילום: פרטי
שגריר ישראל לאו"ם דני דנון, ראהלה אמירי אשר איבדה את עינה במחאות באיראן
שגריר ישראל לאו"ם דני דנון, ראהלה אמירי אשר איבדה את עינה במחאות באיראן | צילום: דוברות שגריר ישראל באו"ם
3
גלריה

אמירי נפצעה לאחר שנורתה על ידי כוחות הביטחון של המשטר האיראני במהלך גל המחאות שפרץ במדינה בשנים האחרונות. הפציעה הקשה, שבמהלכה איבדה את עינה הימנית, הפכה אותה לאחד הסמלים הבולטים של מאבק האזרחים באיראן נגד הדיכוי והאלימות מצד השלטון.

מחאות באיראן, הפגנות באיראן
מחאות באיראן, הפגנות באיראן | צילום: רשתות ערביות, שימוש לפי סעיף 27 א'

דנון הוסיף כי הקהילה הבינלאומית אינה יכולה להתעלם מהמתרחש בתוך איראן ומהפגיעה באזרחים. "הקהילה הבינלאומית לא יכולה להמשיך להתעלם מהפשעים הללו", אמר. גל המחאות באיראן הוביל לשורה של הפגנות המוניות ברחבי המדינה, כאשר במהלך המחאות הפעילו כוחות הביטחון האיראניים כוח רב נגד המפגינים, ובמקרים רבים נעשה שימוש בירי חי ובירי קליעי גומי לעבר מפגינים.

הפגנות באיראן, דגל איראן לפני המהפכה
הפגנות באיראן, דגל איראן לפני המהפכה | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

ארגוני זכויות אדם בינלאומיים דיווחו כי אלפי בני אדם נהרגו במהלך הדיכוי האלים של המחאות, ואלפים נוספים נעצרו. לצד זאת דווח גם על מפגינים רבים שנפצעו קשה - בהם כאלה שאיבדו את ראייתם לאחר שנורו בפניהם. במשלחת ישראל לאו"ם מדגישים כי הצגת סיפורה של אמירי נועדה להזכיר לקהילה הבינלאומית כי מעבר למתיחות האזורית ולפעילותה הצבאית של איראן מחוץ לגבולותיה, מתקיים בתוך המדינה מאבק פנימי של אזרחים רבים נגד המשטר.

לדברי גורמים דיפלומטיים, סיפורה של אמירי משמש עדות אישית לאלימות שמפעיל המשטר האיראני כלפי אזרחיו - ובעיקר כלפי נשים שהובילו חלק מרכזי בגל המחאות נגד השלטון.

תגיות:
האו"ם
/
דני דנון
/
מחאות באיראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף