המלחמה עם איראן נמשכת - ונתניהו רק מגדיל את הפער | סקר מנדטים

סקר מנדטים חדש מצביע על התחזקות הליכוד לצד היחלשות עוצמה יהודית, ללא שינוי במאזן בין הגושים. במקביל, רוב הציבור מציב יעד ברור לסיום המלחמה

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
בנימין נתניהו, נפתלי בנט, גדי איזנקוט
בנימין נתניהו, נפתלי בנט, גדי איזנקוט | צילום: פלאש 90,רויטרס

לקראת סיום השבוע השלישי של מלחמת שאגת הארי אין שינוי במפת הגושים, אבל בקואליציה נמשכת המגמה של התחזקות הליכוד על חשבון עוצמה יהודית. כך עולה מסקר "מעריב", שנערך על ידי לזר מחקרים בראשות ד"ר מנחם לזר, בשיתוף Panel4All.

הליכוד מתחזקת השבוע במנדט ועולה ל־28 מנדטים – אחד יותר מאשר בשני הסקרים הקודמים, ושניים יותר בהשוואה למצבה לפני פרוץ מלחמת שאגת הארי. לעומת זאת, עוצמה יהודית נחלשת במנדט – ל־7 מנדטים, שניים פחות מאשר היו לה לפני פרוץ המלחמה.

עוד עולה מסקר "מעריב" כי חיבור בין בנט 2026 לישר! עם איזנקוט, כאשר בראש האיחוד עומד נפתלי בנט, מניב 33 מנדטים, אחד יותר מאשר בהתמודדות נפרדת, והופך את הרשימה המאוחדת לגדולה ביותר. עם זאת יש עתיד יורדת במנדט – ל־7 מנדטים בלבד, ומשאירה את הגוש על 60 מנדטים, כמו בהתמודדות הנפרדת.

גם בגוש הקואליציה לא חלים שינויים בתסריט הזה, והוא נותר על 50 מנדטים. הציונות הדתית (2.9%), כחול לבן (2.9%), המילואימניקים ובל"ד (1.4% כל אחת) אינן עוברות את אחוז החסימה.

עוד עולה מסקר "מעריב" כי קרוב למחצית מהישראלים (43%) מרגישים תחושה גבוהה של ביטחון אישי לנוכח המלחמה מול איראן וחיזבאללה. 37% מרגישים תחושת ביטחון סבירה, ו־20% מודים שתחושת הביטחון האישי שלהם נמוכה.

מהפילוח עולה כי תחושת ביטחון גבוהה מאפיינת יותר את מצביעי הקואליציה (67% מהם), ולעומתם, רוב מצביעי האופוזיציה והמתלבטים נוטים יותר לומר שהם חשים ביטחון אישי סביר או נמוך. תושבי מחוז חיפה והצפון חשים פחות ביטחון אישי בימים אלו. רק 33% מהם חשים ביטחון אישי רב, והאחרים אומרים שהוא סביר (37%) או נמוך (30%).

מסקר "מעריב" גם עולה כי עבור הישראלים ישנו יעד מרכזי אחד שהשגתו תאפשר מבחינתם את הפסקת המלחמה מול איראן – החלפת השלטון הנוכחי (39%). יעדים נוספים כמו השמדה מוחלטת של פרויקט הגרעין האיראני (18%) או השמדת מערך הטילים והכטב"מים האיראניים (11%) נמצאים הרחק מאחור.

מסקר "מעריב" גם עולה כי שני היעדים שמציבים לעצמם הישראלים ככאלה שיאפשרו את סיום המלחמה מול חיזבאללה, הם פירוק חיזבאללה מנשקו הכבד (29% מכלל המשיבים) וכניעה מוחלטת של הארגון (23% מכלל המשיבים).

עבור מצביעי הקואליציה, היעד החשוב ביותר הוא כניעת חיזבאללה (34%), ואילו מצביעי האופוזיציה מציבים בראש את היעד של פירוק הארגון מנשקו הכבד (35%).

בסקר, שנערך ב־19־18 במרץ, השתתפו 500 משיבים, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה הבוגרת במדינת ישראל מגיל 18 ומעלה, יהודים וערבים. טעות הדגימה המרבית בסקר היא 4.4%.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
נפתלי בנט
/
בחירות
/
סקר מנדטים
/
גדי איזנקוט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף