"הגברת מיארה היא עבריינית, היא פושעת. היא צריכה לשבת מאחורי סורג ובריח. היא השתמשה בשירות הביטחון הכללי כדי לסכל שר", אמר השר שיקלי. "רונן בר היה שותף לדבר עבירה כאן. הוא לקח ארגון ממלכתי והפך אותו למשטרה פוליטית - לשטאזי".
"צריך להעלות על נס את אותו א' משירות הביטחון הכללי שאמר שזו פקודה שדגל שחור מתנוסס עליה, איש אמיץ שחירף את חירותו והושלך למעצר בתנאים משפילים כי אמר: 'ראש השירות, ירדת מהפסים'. לקחת ארגון ממלכתי שתפקידו לשמור על המדינה והפכת אותו לשטאזי פרטי", הוסיף שיקלי.
על היועמ"שית: "מעולם לא היה אדם כל כך מופרע וקיצוני כמו הגברת הזאת"
הוא לא חסך במילים על היועצת המשפטית לממשלה. "זו אותה מיארה שמטייחת את פרשת הרוגלות ומטייחת את פרשת הפצ"רית. מעולם לא היה אדם כל כך מופרע וקיצוני כמו הגברת הזאת שעשתה נזק אדיר למדינת ישראל ולביטחון ישראל. כראש מערך האכיפה היא לא נקפה אצבע נגד האלימות המשתוללת במהלך הרפורמה".
לצערי הרב אני לא הבוס שלה. אמרתי 20 אלף פעם בישיבות הממשלה לראש הממשלה, למזכיר הממשלה ולשר המשפטים - אחרי שהזמנו אותה לשימוע ועוד שימוע, הממשלה הצביעה פה אחד להדיח אותה מתפקידה. אמרתי: בואו נעמוד מאחורי ההחלטה, אני לא רוצה לראות אותה בישיבות הממשלה, ולצערי זה לא נעשה", הוסיף.
על מנסור עבאס: "בפועל הוא מוביל תנועה אסלאמיסטית מסוכנת"
שיקלי עומת עם עברו כחבר במפלגתו של נפתלי בנט. "באותה תקופה, בימי 'שומר חומות', כשמנסור עבאס הגיע לבית הכנסת שהציתו בעיר לוד. הוא עשה עליי רושם גדול. אמרתי שיכול להיות שיש פה מנהיג שמביא איתו קו אחר. לפרק זמן מסוים קניתי את הגישה המתונה - זה עשה עליי רושם מעולה, אני מודה, טעיתי", השיב.
לדבריו, "היו אחר כך תחקירים על עמותת '48', על הקשר העמוק בינם לחמאס, על גיוס כספים לחמאס, על הסירוב שלו לגנות את חמאס אחרי 7 באוקטובר. הוא קרא לזה 'ג'יהאד אזרחי', סוג של 'תקייה', בפועל הוא מוביל תנועה אסלאמיסטית מסוכנת. חשבתי שאולי יש פה משהו, אבל עם התחקירים שהתפרסמו הבנתי שהולכתי שולל".
על בנט: "מעשה רמייה כל כך נורא"
"מעולם לא הונה נבחר ציבור במדינת ישראל עם מעשה רמייה כל כך נורא כמו המיידוף של הפוליטיקה הישראלית. הוא נשבע בשיחות זום למלש"בים, ובגוש עציון וברחובות, הוא אמר: 'מה פתאום? זה ספין'", תקף שיקלי גם את ראש מפלגתו לשעבר, נפתלי בנט. "בימי שומר החומות אמרתי לבנט שאני לא מוכן שנרמה את הציבור אחרי שהוא נשבע שלא נשב עם לפיד, עם העבודה ועם מרצ. הוא אמר שהוא לא ייקח ראשות ממשלה עם פחות מעשרה מנדטים".
"הוא אמר לי: 'אני יורד מהאירוע של מנסור עבאס, אני צריך שתתקוף את נתניהו כדי שנקים ממשלת ימין', זה מה שהוא ביקש", הוסיף. "אמרתי לו שאם זה מה שיביא לנו ממשלה ימנית - אין שום בעיה", הוסיף.