"נכון להיום צה"ל לא יכול לעמוד במשימות כי חסרים לו 20 אלף חיילים. צריך להגיד דבר קשה ואמיתי - ההשתמטות עולה לנו בחיי החיילים שלנו. הם נשלחים שוב ושוב ונשחקים. כשאתה כל כך הרבה זמן שחוק, החדות יורדת ובסוף יש נפגעים. בגלל היעדר חיילים, הם נאלצים לכבוש נקודה אבל לא יכולים להישאר בה, ואז נסוגים", אמר בנט. "זאת לא גזירת גורל - זה נובע מהחלטה פוליטית איומה ונוראה של גולדקנופף, סמוטריץ', דרעי ונתניהו לשים את הפוליטיקה מעל טובת המדינה". הוא הוסיף כי "ישנם 100 אלף צעירים חרדים ובריאים שיכולים להתגייס. אם רק חמישית מהם יתגייסו פתרנו את הבעיה".
בנושא הזה תקף בנט תקף בחריפות את מפלגת הציונות הדתית ואת העומד בראשה. "זה מה שסמוטריץ' עשה - הוא במידה רבה אדריכל ההשתמטות. הוא היה אמור לייצג את הציונות הדתית, את האנשים שנותנים 500 ו-600 ימים במילואים, והוא בגלל הברית עם גולדקנופף ודרעי. הוא פשוט מכר אותם. זה פשע".
בהמשך נשאל האם הוא יזכה בקולות אנשי ימין, והשיב בחיוב. "תבחנו אותי במעשים. כראש ממשלה הייתי הרבה יותר תקיף מקודמי". לדבריו, "מתוך 22 מנדטים בערך תשעה מגיעים מהליכוד ומהציונות הדתית. אני מסתובב בכל הארץ ומתקבל בצורה מצוינת. אנחנו לא בעולם סטרילי, ובוודאי יש אנשים שכועסים ואני יכול לקבל את זה ולהבין אותם, אבל אני מסתובב בכל הארץ ומה שמעניין אנשים הם לא רק ימין או שמאל – הסיפור הוא מי יקדם השתמטות, ומי יקדם שחיתות והעברת מיליארדים לעסקנים פוליטיים".
בנט לא אהב את השאלה האם הוא ישב בממשלת נתניהו לאחר הבחירות. "השאלה הזאת הזויה. אני עם 61 מנדטים ציוניים, ולנתניהו יש 38 מנדטים ציוניים - מה השאלה הזאת? יש משהו מאוד עלוב כל הזמן להסתכל על זה - אנחנו הולכים לנצח". הוא הצהיר כי בכוונתו להקים ממשלה ציונית, ותהה האם אנשי הליכוד יצטרפו לממשלתו: "אם הם לא רוצים, אז לא", אמר.
לדבריו, "אמרתי אינספור פעמים שאני הולך להקים ממשלה כדי להחליף את מר נתניהו. יש לו זכויות על דברים שעשה בעבר ודברים פחות טובים שהוא עשה. אחרי למעלה מ-30 שנה מספיק - צריך להגיד תודה ולקחת את המדינה לדף החדש של שיקום מדינת ישראל".
באשר למצב הביטחוני בשנתיים וחצי האחרונות אמר בנט כי "אני מאמין שאנחנו יכולים לצאת מהבור שבו אנחנו נמצאים למקום הרבה יותר טוב".
"עברנו טראומה קשה מאוד של טבח שבעה באוקטובר, ולצידה העם עבר מלחמה שבה היכנו את האויב בדרך, אבל איבדנו הרבה מהבנים והבנות שלנו. לא הבטיחו לנו גן של שושנים, אבל אני גאה במדינה שלנו ובעם המדהים, ומאוד אופטימי לגבי היכולת שלנו לשגשג ולהצליח מחדש", הוסיף.
לקראת יום הזיכרון סיפר כי הגיע למאות ניחומי אבלים בתקופה האחרונה. "אתה רואה את המשפחות ומבין את המשמעות של אובדן הבן. ביום הזה אני נזכר בחברים שלי שנפלו בדור שלי, במה שהיה נקרא 'מלחמה ללא שם' ברצועת הביטחון בשנות התשעים".