חבר הכנסת מהליכוד תוקף את דרישת נתניהו: "לא מאוזן"

ח"כ אביחי בוארון (הליכוד) דן במחלוקת במפלגה בנוגע לשריונים: "עשרה זה לא מאוזן". הוא האשים את היריבות הפוליטיות: "מה קורה במפלגות אחרות? אוסף של מפלגות דיקטטוריות"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
אביחי בוארון
אביחי בוארון | צילום: רויטרס
2
גלריה

"רק הציבור יכריע, לא נולדנו חברי כנסת", אמר בוארון. "אני מעריך שבסופו של דבר זה ייגמר בחמישה או שישה שריונים". לדבריו, "הליכוד צפוי לקבל יותר מ-30 מנדטים, ומאז ומתמיד היו בה כחמישה שריונים. לא יהיה שינוי מהותי בקטע הזה, ואני אומר שלא יהיו עשרה. אני חושב שעשרה זה לא מאוזן, בוודאי לא במפלגה המושתתת על פריימריז".

מכאן בחר בוארון להביט אל תהליך בחירת המתמודדים ברשימות אחרות. "מדובר באוסף של מפלגות דיקטטוריות, כאשר ראש המפלגה משריין את כל החבורה. מה שיפה בתנועת הליכוד שיש בה 161 אלף חברים שמשלמים דמי חבר, השורשים של תנועת הליכוד כל כך עמוקים".

רומן גופמן
רומן גופמן | צילום: תומר אפלבאום, הארץ, פול

"למה צריך דרג נבחר? אולי שהיועצת המשפטית תנהל את המדינה יחד עם בג"ץ, ולא נלך לבחירות? בשביל צריך בחירות בכלל? בשביל צריך דמוקרטיה?", תהה באירוניה. "אחרי חמישים שנה שהימין בשלטון, התחכם השמאל ולקח מנגנון אחר מנגנון, והעביר אותו לפקידות המקצועית ולפקידות המשפטית, באופן שבו הימין בשלטון לא יכול לנהל".

תגיות:
בנימין נתניהו
/
יאיר לפיד
/
הליכוד
/
מיקי זוהר
/
אביחי בוארון
/
גלי בהרב-מיארה
/
רומן גופמן
/
פריימריז
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף