מגעים מתקדמים: ארדואן בדרך לבנות כוח עולמי אדיר - ומנצל את נאט"ו לשם כך

אנקרה פתחה במגעים מתקדמים מול בנות בריתה בנאט"ו, במטרה לשלב מדינות מהמפרץ הפרסי בפסגת הברית שתיערך בבירה הטורקית ב-7 וב-8 ביולי. המהלך "ההיסטורי" מתמקד במדינות החברות ב"יוזמת שיתוף הפעולה של איסטנבול

אלי לאון צילום: פרטי
עקבו אחרינו
שברים של הטיל האיראני שיורט על ידי נאט"ו | צילום: תיעוד ברשתות החברתיות לפי סעיף 27 א' לחוק זכויות יוצרים
נפט איראני, מצרי הורמוז, האי חארג'
נפט איראני, מצרי הורמוז, האי חארג' | צילום: רויטרס

על פי הדיווח ארכיטקטורת הביטחון במפרץ ספגה מכה אנושה בעקבות התקיפה האמריקנית באיראן ב-28 בפברואר. נתיבי האנרגיה העולמיים נמצאים תחת איום מתמיד, ומאזני הכוח האזוריים משתנים במהירות. קטאר, כווית, האמירויות ובחריין נמנות עם המדינות שסופגות את ההשלכות הישירות והקשות ביותר של אי היציבות.

נשיא סוריה אחמד א שרע, אל ג'ולאני, נואם באו''ם בניו יורק
נשיא סוריה אחמד א שרע, אל ג'ולאני, נואם באו''ם בניו יורק | צילום: רויטרס

באמצעות מיצוב עצמה כאדריכלית של התרחבות ברית נאט"ו למזרח התיכון, אנקרה פועלת לשדרוג משמעותי של השפעתה בארגון. טורקיה, המחזיקה בצבא השני בגודלו בברית, משתמשת במשבר הנוכחי כדי להפוך שותפות רדומה לכלי פרואקטיבי. משקיפים מעריכים כי במקום להציב דרישות לאומיות צרות, טורקיה מציגה את פעילותה כאסטרטגיה לחיזוק הלכידות הארגונית של נאט"ו, מה שעשוי להביא את השפעתה המדינית לשיא היסטורי.

תגיות:
טורקיה
/
נאט"ו
/
המפרץ הפרסי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף