ההצבעה החשאית שמלחיצה את הליכוד: "עדיין אין לו רוב סגור"

המרוץ לתפקיד מבקר המדינה נכנס לשלב המכריע לקראת ההצבעה החשאית בכנסת. בקואליציה מנסים לגייס רוב לעו"ד מיכאל ראבילו, מועמדו של נתניהו, אך גורמים מודים כי התמיכה בו עדיין לא מובטחת

אנה ברסקי צילום: פרטי
עקבו אחרינו
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: רויטרס
2
גלריה

לפי גורמים בקואליציה, ראבילו "העלה הילוך" בתקופה האחרונה ומקיים שיחות אישיות עם חברי כנסת, בניסיון להבטיח את תמיכתם לקראת ההצבעה שתיערך בכנסת בתחילת יוני. אותם גורמים מדגישים כי נכון לעכשיו - "עדיין אין לו רוב סגור". "הוא עושה עבודה", אמר אחד הגורמים המעורים בפרטים. לדבריו, ראבילו פועל מול חברי כנסת וגורמים פוליטיים כדי לגבש תמיכה במועמדותו.

במקביל, גם בסיעת הליכוד החלו לפעול באופן אקטיבי לטובת מועמדותו של ראבילו. לדברי חברי כנסת בליכוד, אתמול, יום ראשון, התקיימו שיחות מטעם הנהלת הסיעה עם חברי כנסת במפלגה. בשיחות נבדק מי כבר חתם למועמד לתפקיד מבקר המדינה, למי ניתנה החתימה, ובמקביל הודגש כי יש לחתום לראבילו. לפי גורמים בליכוד, נעשה ניסיון לעבור אחד-אחד בין חברי הכנסת ולוודא תמיכה במועמדו של נתניהו.

הקרב על תפקיד מבקר המדינה הפך בשבועות האחרונים לאחד המאבקים הרגישים במערכת הפוליטית, בעיקר בשל ההצבעה החשאית. גם כאשר חברי כנסת מבטיחים תמיכה, אין דרך לדעת בוודאות כיצד יצביעו מאחורי הפרגוד. "זה עוד פתוח", אמר גורם פוליטי המעורה בפרטים. "בהצבעות כאלה אי אפשר באמת לדעת. אנשים אומרים דבר אחד - וברגע האמת מצביעים אחרת".

מתניהו אנגלמן
מתניהו אנגלמן | צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

מועמדותו של ראבילו מושכת עניין מיוחד וגם ביקורת, בשל הקרבה האישית והמקצועית שלו לנתניהו. ראבילו מייצג במשך שנים את ראש הממשלה ואת הליכוד בשורה של הליכים משפטיים ופוליטיים רגישים, ובמערכת הפוליטית יש מי שטוענים כי מינויו לתפקיד מבקר המדינה עלול לעורר שאלות ציבוריות קשות בנוגע לעצמאות התפקיד.

בליכוד ובסביבת נתניהו דוחים את הטענות האלה. שם רואים בראבילו מועמד מנוסה, שמכיר היטב את עבודת המערכת הציבורית והפוליטית. לטענתם, ניסיונו המשפטי והניהולי הופך אותו למועמד ראוי לתפקיד.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
מבקר המדינה
/
יוסף אלרון
/
דניאל הרשקוביץ
/
מתניהו אנגלמן
/
מיכאל ראבילו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף