השלכות סרטון המשט של בן גביר: מדינה נוספת סוגרת את השערים

צרפת הודיעה כי השר איתמר בן גביר מנוע מלהיכנס לשטחה, בעקבות הסרטון שפרסם עם פעילי המשט באשדוד. שר החוץ הצרפתי אף קרא לאיחוד האירופי להטיל עליו סנקציות אישיות

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
איתמר בן גביר עם פעילי המשט בנמל אשדוד | צילום: סרטון לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים

"מהיום, איתמר בן גביר מנוע מלהיכנס לשטח צרפת", כתב בארו ברשת X. לדבריו, ההחלטה משקפת את הזעם בצרפת על היחס לפעילי המשט. שר החוץ הצרפתי הוסיף: "יחד עם עמיתי האיטלקי, אני מבקש מהאיחוד האירופי להטיל סנקציות גם על איתמר בן גביר".

ג'אן נואל בארו, שר החוץ של צרפת
ג'אן נואל בארו, שר החוץ של צרפת | צילום: רויטרס

מלוני הוסיפה כי ממשלת איטליה פועלת באופן מיידי, ברמות המוסדיות הגבוהות ביותר, כדי לנקוט את כל הצעדים הדרושים לשחרורם המיידי של האזרחים האיטלקים המעורבים. הסערה פרצה לאחר שבן גביר הגיע לנמל אשדוד, שאליו הובאו פעילי המשט לאחר השתלטות חיל הים על עשרות סירות וספינות. הגעתו לרציף עוררה ביקורת חריפה גם בישראל, מצד שר החוץ וגורמים במערכת הביטחון, שטענו כי התנהלותו פגעה במאמץ המקצועי והמדיני סביב עצירת המשט.

קופר הוסיפה כי בריטניה נמצאת בקשר עם משפחותיהם של כמה אזרחים בריטים שהיו מעורבים במשט, כדי לספק להם סיוע קונסולרי. לדבריה, לונדון דרשה הסברים מהרשויות בישראל והבהירה את חובתן להגן על זכויות אזרחי בריטניה וכל המעורבים.

בן גביר עם פעילי המשט
בן גביר עם פעילי המשט | צילום: דוברות המשרד לביטחון לאומי

גם ממשלת איטליה הודיעה כי היחס של הרשויות בישראל כלפי פעילי משט הסיוע, שניסו להעביר אספקה הומניטרית לרצועת עזה, הוא "בלתי מקובל לחלוטין". רומא הודיעה כי תזמן את שגריר ישראל באיטליה למתן הבהרות דחופות. במקביל, גם ממשלת דרום קוריאה הביעה מחאה בפני הנציגים בירושלים.

האזכורים באנגלית ובספרדית הובילו את המגמה הוויראלית, כאשר הזינוק המשמעותי ביותר נרשם בשיח באינדונזיה. לפי SCOOPER, השיח העולמי החל לזנק באופן דרמטי אתמול בשעות אחר הצהריים והגיע לשיאו בשעות הבוקר, עם עשרות אלפי אזכורים לבן גביר בשעה.

החברה הגדירה את האירוע כגל ויראלי חריג, שהוביל לתגובות מהירות מצד מנהיגים בעולם, שרי חוץ וכלי תקשורת מרכזיים. הניתוח הגיאוגרפי מצביע על כך שהאירוע הפך לאחד הנושאים המרכזיים בשיח הבינלאומי על ישראל, תוך פגיעה קשה בתדמית המדינה. בשפה האנגלית לבדה נרשמו כ-220 אלף אזכורים, שנוצרו על ידי כ-100 אלף כותבים שונים, והניבו כמיליון אינטראקציות - לייקים, שיתופים ותגובות.

מחאות בפריז
מחאות בפריז | צילום: רויטרס

סביבתו של ראש העיר, כפי שצוטטה בתקשורת הצרפתית, מיהרה לנמק את המניעים האידאולוגיים שמאחורי ההחלטה: "פריז תמיד קשרה את שמה ההיסטורי לחירות העמים ולכבוד האדם. העיר בוחרת באזרחים על פני האלימות, בחוק על פני השרירותיות, ובחיים על פני ההרס". על פי ההערכות בצרפת, ההצעה צפויה לזכות בתמיכה רחבה של רוב חברי מועצת העיר, המורכב מנציגי השמאל, ממפלגות הירוקים ומנציגי תנועת השמאל "צרפת הבלתי כנועה". ההכרזה מגיעה בעיתוי לא מקרי, זמן קצר לאחר ביקורה הרשמי בעיריית פריז של שגרירת הרשות הפלסטינית בצרפת, ח'אלה אבו חסירה.

תגיות:
צרפת
/
איתמר בן גביר
/
משט
/
יחסי ישראל-צרפת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף