"נתב"ג היה מאוים": מנכ"ל משרד התחבורה מסביר את ההחלטה הדרמטית

מנכ"ל משרד התחבורה משה בן זקן סיפר כי השרה מירי רגב קיבלה החלטה להשאיר את המרחב האווירי פתוח למרות האיום האיראני: "יכול להיות ניתקל בעוד איומים"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
מטוסים בנתב"ג
מטוסים בנתב"ג | צילום: מרק ישראל סלם
2
גלריה

בן זקן סיפק הצצה ללילה הסוער במשרד התחבורה ולהחלטות שהתקבלו תחת האיום האיראני: "אנחנו תמיד נשמעים לפיקוד העורף, יש דרישות, יש ניהול סיכונים ובסוף השרה מקבלת את ההחלטות. אתמול בלילה מהרגע שראינו את האירועים הולכים ומתפתחים עשינו הערכות מצב בהובלת שרת התחבורה, באמת לילה לבן, גם כדי לשמור על חברות התעופה הזרות וגם כדי להסביר להן שאנחנו יודעים להתמודד עם האיום הרקטי. נתב"ג היה מאוים, יכול להיות ניתקל בעוד איומים".

"נתב"ג היה מאוים, יכול להיות ניתקל בעוד איומים"

בן זקן התייחס גם לנוכחות המתדלקים האמריקאים בנתב"ג, והסביר את מורכבות הסוגיה מבחינת משרד התחבורה: "שרת התחבורה יש לה אינטרס לדאוג למרחב האווירי, למטוסים אזרחיים ואזרחי המדינה. היא כל הזמן באתגר מול השותף הזה שנמצא בנתב"ג עם המתדלקים. היא דורשת מהדרג המדיני והביטחוני למצוא לזה פתרונות. ככל שהיו פתרונות, חלק פונו לרמון, חלק פונו למקומות אחרים, יש את האתגר הזה, אנחנו רואים מה קורה, יש מלחמה והנוכחות של השותף קריטית וחשובה".

בנוגע לפעילות התחבורה הציבורית, בן זקן הבהיר כי מערכות הרכבת המרכזיות ממשיכות לפעול כבשגרה: "הרכבת הכבדה, הקו האדום בת"א, הקו האדום בירושלים עובדים כבשגרה, למעט תחנת קרליבך בת"א, הכול עובד כבשגרה, אין שום שינויים, ראינו את האזרחים יוצאים ואיך משתמשים בתחבורה".

השרה מירי רגב במהלך מבצע ''כנפי הארי''
השרה מירי רגב במהלך מבצע ''כנפי הארי'' | צילום: משרד התחבורה

עוד הוסיף: "לגבי אוטובוסים, 75% מהקווים עובדים, 25% זה בעיקר הסעות תלמידים שכתוצאה מביטול הלימודים אנחנו צמצמנו 25% מהקווים, גם לאור הנחיות גורמי הביטחון שדרשו לצמצם. הרכבליות בחיפה עדיין לא עובדים. הרוב לא פועל כבשגרה ומה שהחרגנו זה בהנחיית גורמי הביטחון".

תגיות:
מירי רגב
/
איראן
/
נתב"ג
/
טיסות
/
משרד התחבורה
/
המלחמה עם איראן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף