בעת שהחברה הישראלית ניצבת בפני אתגרים חסרי תקדים, התכנסה השבוע ועידת ה-Muni Expo – האירוע המרכזי של השלטון המקומי – והפכה למפגן עוצמה אזרחי ובינלאומי. השנה, יותר מתמיד, הוועידה הדגישה כי המפתח ליציבות המדינה ולחוסנה הלאומי עובר דרך הרשויות המקומיות, תוך חיזוק קשרים אסטרטגיים עם משלחות בכירות מרחבי העולם.
מנהיגות בעת משבר: דברי המובילים
את הוועידה הובילו דמויות המפתח של המדינה, ששמו את הדגש על ה"חזית המקומית": נשיא המדינה, יצחק הרצוג: בנאומו המרכזי הציב הנשיא את השלטון המקומי בלב החוסן הלאומי. הוא הודה לראשי הרשויות על תפקודם המופתי תחת אש ועל הניהול המקצועי של הקהילות בשעת חירום. "כשמנהלים מדינה, לא ניתן לדלג על הרשויות המקומיות, שכן הפתרונות הטובים ביותר צומחים מהשטח", הדגיש הנשיא. הוא קרא לאחדות תחת הקריאה "כל ישראל ערבים" ודרש מראשי הרשויות להילחם באלימות ובאדישות, שלדבריו היא האויב הגדול ביותר של חברה חפצת חיים.
יו"ר מרכז השלטון המקומי, חיים ביבס: ביבס עמד על כך שהשלטון המקומי הוכיח יכולת ארגון ותגובה מהירה בתקופה המורכבת ביותר בתולדות המדינה. הוא הדגיש את המחויבות להמשיך ולבנות רשויות חזקות, חדשניות וערוכות לכל תרחיש, וציין כי השותפות הבינלאומית שנרקמה באירוע היא נכס אסטרטגי שמאפשר לישראל לעמוד איתנה מול האתגרים.
השר לשיתוף פעולה אזורי, דוד אמסלם: השר אמסלם הדגיש בדבריו כי השותפות האזורית והקשרים הבינלאומיים הם נכס אסטרטגי ממדרגה ראשונה למדינת ישראל. לדבריו, החיבור בין השלטון המקומי הישראלי לנציגים מהעולם הוא הכלי האפקטיבי ביותר לחיזוק הלגיטימציה של ישראל ולהעמקת הקשרים הכלכליים והחברתיים עם מדינות האזור.
חזית התודעה: העולם מתייצב לצד ישראל
חלק משמעותי בוועידה הוקדש להבנת המערכה המודרנית. אורחי הכבוד מהמשלחות הבינלאומיות הדגישו כי ישראל נמצאת בקו החזית של "המלחמה הדיגיטלית". נציגי המשלחות ציינו כי שיתוף הפעולה בין ערים בעולם לבין הרשויות המקומיות בישראל הוא אסטרטגי, שכן הם פועלים לנטרל דיס-אינפורמציה ולקדם ערכים דמוקרטיים משותפים כנגד איומים מודרניים.
רגע של עוצמה ושפיות
בשיאו של האירוע, חוותה הקהילה רגע מרגש במיוחד עם עלייתו לבמה של אלון רועל. הופעתו, שסימלה את החזרה לשגרה וליצירה מתוך הכאב, הזכירה לנוכחים את החשיבות שבמציאת תקווה ואחווה גם בימים קשים של מלחמה וחוסר ודאות.
סיכום: מבט לעתיד
המשרד לשיתוף פעולה אזורי פתח היום את כנס השגרירים הרביעי בהשתתפות שגרירי המדינות השותפות, הנהלת המשרד ובכירי הממשלה
המשרד לשיתוף פעולה אזורי קיים היום את כנס השגרירים הרביעי, בהשתתפות שגרירי המדינות השותפות לפעילות המשרד, הנהלת המשרד, נציגי השגרירויות ובכירים נוספים. הכנס עסק בחיזוק שיתופי הפעולה האזוריים, קידום יוזמות משותפות והעמקת הקשרים בין מדינת ישראל למדינות האזור.
במהלך הכנס הוצגו פרויקטים מרכזיים המקודמים על ידי המשרד בתחומי הכלכלה, החדשנות, האנרגיה, הסביבה והחברה, לצד דיונים מקצועיים שנועדו להרחיב את שיתופי הפעולה האזוריים ולהעמיק את הקשרים שנבנו בשנים האחרונות.
השר לשיתוף פעולה אזורי, דוד אמסלם, בירך את המשתתפים והדגיש את חשיבות המשך חיזוק הקשרים עם מדינות האזור גם בתקופה מאתגרת זו.
מנכ”ל המשרד לשיתוף פעולה אזורי ציין כי כנס השגרירים מהווה הזדמנות חשובה לחיזוק הדיאלוג הישיר עם השותפים האזוריים ולגיבוש צעדים משותפים לקידום פרויקטים אזרחיים ואזוריים.