ראש הממשלה, בנימין נתניהו, פרסם היום (ראשון) בחשבון הפייסבוק שלו קריאה לשאר השחקנים הפוליטיים בישראל, להצטרף לממשלה רחבה בראשותו, כאשר הוא דיבר על הצורך בכך, לנוכח "אויבים מבחוץ ואתגרים גדולים מבפנים". זאת כזכור, לאחר הנאום שנשא אמש בו דיבר באריכות על ההסכם עם לבנון.
עוד כתב נתניהו: "בכוונתי להקים ממשלה לאומית רחבה, שתישען על הסכמה רחבה ככל האפשר בנושאים המרכזיים שיקבעו את עתידנו כאן לדורות. הממשלה הזו תקום על בסיס עקרונות יסוד ברורים: ישראל היא מדינת הלאום של העם היהודי. ישראל תגן על עצמה בכוחות עצמה. ישראל תבטיח לעצמה עצמאות כלכלית, אנרגטית וחימושית. ולא תקום מדינה פלסטינית בין הים לירדן. מי שמקבל את העקרונות הללו מוזמן להצטרף".
"אנחנו לא באים להחרים, לא לפסול אישית, לא להעמיק את הקרע ולא להמשיך את השסע. להפך: אנחנו באים לאחות, לאחד ולהוביל את ישראל מתוך אחריות לאומית ומתוך אהבה עמוקה לעם שלנו ולמדינה שלנו. יש לנו די אויבים מבחוץ. יש עדיין שאריות של הציר האיראני שצריך לטפל בהן, יש אתגרים ביטחוניים כבדים, ויש גם הזדמנויות היסטוריות לשלום באזור - בלבנון ובמקומות נוספים".
לסיום, כתב ראש הממשלה: "כדי לנצח את האיומים ולנצל את ההזדמנויות, אנחנו צריכים קודם כל שלום בתוכנו. זו הבחירה האמיתית בבחירות האלה: ממשלה לאומית רחבה בראשותי - או ממשלת שמאל צרה שתהיה תלויה במפלגות הערביות. ישראל צריכה ממשלה לאומית רחבה. בעזרת השם - זו הממשלה שאני אקים".
בנוסף, אתמול בנאומו חשף נתניהו את תוכניתו לבחירות הקרובות: "אני מתכוון להקים ממשלה לאומית רחבה. לא ממשלה צרה, אלא ממשלה לאומית רחבה. זה אומר די לחרמות. אני לא מחרים אף אחד, כגולם יוכלו להצטרף, רק להצטרך למדינת הלאום, מכבדים זכויות פרט, כלכלה חופשית, עצמאות ביטחוניית בתעשיות השנק שלנו. להוריד תלות בגורמים אחרים וגם הסכמה בנושא הגיוס והמשפט. להגיע להסכמות רחבות".