רון חולדאי באזהרה חריגה: "מדינת ישראל לא תחזיק מעמד"

ראש עיריית תל אביב-יפו התראיין לרדיו בציון 1000 ימים ל-7 באוקטובר ותקף את הממשלה: "התקפה עצומה ומכוונת נגד כל הערכים שבנו את הציונות"

לוגו 103fm צילום: באדיבות 103FM
עקבו אחרינו
רון חולדאי
רון חולדאי | צילום: אבשלום ששוני ופלאש 90
2
גלריה

הוא תקף במרומז את הממשלה. "במציאות שאנחנו נמצאים בה, ישנה התקפה עצומה ומכוונת נגד כל הערכים שבנו את הציונות, אלה שהביאו למדינה דמוקרטית פורחת ומצליחה", אמר ראש העירייה. "כל מה שנעשה היום הוא נועד לבטל את זה, או כדי שמישהו יימנע מריח הליזול".

אייל אשל בעצרת אלף הימים בכיכר החטופים
אייל אשל בעצרת אלף הימים בכיכר החטופים | צילום: אבשלום ששוני

לפיכך הוא סבור כי לעירו יש משימה חשובה במיוחד בימים אלה. "המשימה הזאת של ערכים היא לא דיבורים, זאת עשייה. אנחנו עושים דברים בפועל כדי שאדם מהקהילה הגאה ירגיש שווה לכל עניין, וזו אמירה, וכשהגענו ל-53% דירקטוריות בחברות עירוניות זה לא סתם. עשייה, אמונה בערכים ומלחמה עליהם".

"היום, כדי להיות מנכ"ל חברה ממשלתית אתה צריך להיות חבר של מישהו", אמר חולדאי בהמשך דבריו. "בעבר שר היה לוקח אנשי מקצוע ברמה הכי גבוהה שהוא יכול כדי שהם ינהלו את הנושא, ועל הנושא הפוליטי הוא היה מבזבז הרבה זמן. היום, כאשר שר לוקח את המנכ"ל שלו כדי לוודא שהוא ישרוד פוליטית, ככה נראית המערכת הציבורית. אפשר לראות מה קורה במשרד החינוך ובמשרד התחבורה וחבל - מדינת ישראל לא תחזיק מעמד אם היא לא תהיה מבוססת על השכלה גבוהה וחינוך".

תגיות:
תל אביב
/
רון חולדאי
/
כיכר החטופים
/
7 באוקטובר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף