"זאת מלחמה כמעט אבודה": מול עולם הפשע המתוחכם - המשטרה נשארת מאחור

לפי ספירת המשטרה, מתחילת השנה נרצחו 144 בני אדם בחברה הערבית, והרחובות ממשיכים לדמם. בעקבות המצב החמור, כינס המפכ"ל רנ"צ דני לוי ישיבת חירום בה שאף להציג שינוי גישה ולקיחת אחריות

אלון חכמון כתב פלילים ומשטרה מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
המשטרה על אירוע הרצח של באסל פרעוני | צילום: דוברות המשטרה
הנרצח באום אלפאחם: מוחמד מחמוד כסאב
הנרצח באום אלפאחם: מוחמד מחמוד כסאב | צילום: רשתות חברתיות, שימוש לפי סעיף 27 א'

הממצאים בשטח אכן איומים, אלא שגם השוטרים מביעים את תחושת התסכול: "איך אפשר להתמודד בלי כלים? שיקומו כל מביני העניין וילמדו אותנו. כל מי שנרצח זה אסון ואנחנו נעשה הכל על מנת למנוע מקרי רצח, אבל אי אפשר ששוטרים יהיו בכל נקודה ובכל זמן נתון. אם היו אמצעים טכנולוגיים שנשללו מהמשטרה, יהיה ניתן לסכל תכנונים לחיסול כבר בשלבים הראשונים, נוכל להתחקות אחרי רכבי מבצעים, נוכל אפילו לצמצם משמעותית את הרציחות".

הם מוסיפים בייאוש: "לשלוח אותנו למערכה על סמך מידע מודיעיני או חקירה זה לזלזל בעבריינים פשוטו כמשמעו. הם מחזיקים בציוד טכנולוגי מתקדם ביותר, מקדימים אותנו בתחומים האלו כי אצלם יש המון כסף ואין בירוקרטיה אז זו מלחמה כמעט אבודה. אותנו כשוטרים בשטח זה מתסכל בטירוף. תנו לנו לעבוד ואל תתקעו לנו מקלות בגלגלים. אם יש חוקר שסרח תטפלו בו אישית אבל אל תכתימו את כולם" הם אומרים".

בישיבת חירום שכינס בסוף השבוע אמר המפכ"ל: "אני מציף את המספרים על השולחן, בניגוד לשנים עברו. אני לוקח אחריות ונלחם עם התופעה ביום-יום ומנסה לעשות הכל כדי להתמודד איתה".

הרצח ביפו,  אחמד געברי נורה ומת
הרצח ביפו, אחמד געברי נורה ומת | צילום: דוברות המשטרה

מעבר לכך, אם בשב"כ מתכוונים להיכנס לעובי הקורה ולהסיט הצדה את המשטרה, האירוע ייכשל עוד לפני שהתחיל, כי בסופו של דבר מדובר בזירה שהמשטרה אמונה עליה. לכן שני הגופים הביטחוניים חייבים ללמוד לעבוד בשיתוף פעולה, כמו שמתקיים ביניהם במסגרת חקירות לאיתור מרגלים לאיראן.

עבודה משולבת זרוע יכולה לסייע כשהמשטרה מציינת מראש כי היא זקוקה בעיקר לכלים הטכנולוגיים של השב"כ ולא לעזרה בטיפול באירועים. יש פה לא מעט יוקרה על המשקל, לצד קורבנות בנפש, מישהו יצטרך לוותר על האגו ולעבוד כדי להביא תוצאות טובות ולסכל אירועי רצח במגזר, אחרת השנה הזאת תהיה רוויה בדם ותסומן ככתם שחור על ההסיטוריה של משטרת ישראל.

תגיות:
משטרת ישראל
/
איתמר בן גביר
/
רצח נשים במגזר הערבי
/
המגזר הערבי
/
מפכ"ל המשטרה דני לוי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף