בנוסף, ביקר זיני את הדרג הנבחר וטען כי הפוליטיקאים לא מצליחים לנהל את המסגרות שעליהן הם מופקדים ולהוציא דברים לפועל. זיני תקף גם את מערכת המשפט וטען שעורכי דין רבים מובילים לפגיעה בזכויות אדם, בתוך כך השתמש גם במילים "מפלצות" ו"קשקוש בלבוש".
בנוסף, פורסמה הקלטה בה תקף זיני את מערכת המשפט. הוא טען "תראו כמה עורכי דין יש לנו שעוסקים ב... ומשם כאן יוצאים מפלצות, שפוגעות בזכויות האדם, בזכויות הפרט, בצמיחה, בכלכלה, בשגשוג, בביטחון הלאומי, בכל כיוון שאתם רוצים. משתמשים פעמים רבות בזכויות האדם ובזכויות הפרט, קשקוש בלבוש. פוגעים ורומסים בשם כל מיני פרוצדורות ונהלים, הרבה פעמים לא אנשים רעים. נא לחתום על השכל הישר לפני כל דבר. עם כל הכבוד לחשיבות עורכי הדין והמשפטנים, הם כלי עזר".
דוברות שב"כ: "בהמשך להקלטות המגמתיות שפורסמו הערב אודות דבריו של ראש השירות, מצ"ב החלקים המדוייקים מנאומו".
"מי שנכנס לתפקיד עם אג’נדה פוליטית ומצהיר שתפקידו לשרת את השלטון ולא את המדינה, הוא סכנה לביטחון המדינה. אנחנו בפתח מערכת בחירות. שירות ביטחון שמובל מתוך נאמנות לדרג הפוליטי ולא לחוק עלול להפוך מכלי שמגן על הדמוקרטיה לכלי שמשרת ממשלה שרוצה להיאחז בכוח בשלטון. זה לא רק איום על טוהר הבחירות ועל אמון הציבור במוסדות המדינה - זה איום ביטחוני ממשי שעלול לפגוע ביציבות המדינה וביכולתה להתמודד עם איומים מבית ומחוץ.
אני רוצה להיות ברור: כל מי שיתבלבל בין נאמנות למדינה לבין נאמנות לפוליטיקאים - לא יישאר אפילו יום אחד בתפקיד. שירותי הביטחון יחזרו לשרת את מדינת ישראל, ולא את מי שיושב במקרה בלשכת ראש הממשלה".