כשנשאל אם יצהיר שלא יישב עם ש"ס ויהדות התורה בממשלה, השיב אייזנקוט כי הוא מבחין בין המפלגות. לדבריו, "חלק גדול ממצביעי ש"ס משרתים בצבא, וראיתי אותם כרמטכ"ל. מאחר וכך, אני עושה הבחנה. אני רואה בש"ס גם מפלגה שמשרתת, משולבת, ואמורה להביא את הבשורה לחיים במדינת ישראל".
אייזנקוט דחה את הטענה כי בסרטון שפרסם הגדיר את ש"ס כמפלגה לא ציונית. לדבריו, ש"ס אמנם מופיעה בפתיחת הסרטון לצד ראשי הקואליציה, אך אינה מופיעה בהמשך בין המפלגות שמגדירות את עצמן כלא ציוניות. "ש"ס היא מפלגה עם מרכיבים ציוניים רחבים מאוד", אמר.
כעת, לראשונה זה שנים, הקונסטרוקציה הפוליטית היציבה ביותר בישראל עומדת בפני מבחן משמעותי. גם במפלגות החרדיות מעריכים כי אם תוצאות הבחירות יאפשרו הקמת ממשלת ימין־חרדים בדומה לממשלה היוצאת, זו תהיה העדפתן הראשונה - בתנאי שחוק הגיוס יעבור כבר בתחילת הקדנציה, ואולי אף לפני השבעת הממשלה כתנאי להקמתה. עם זאת, אם לא תהיה הכרעה ברורה, או אם לגוש המרכז-שמאל יהיה רוב להקמת ממשלה, החרדים עשויים לשקול נטישה של גוש הימין והצטרפות לממשלה חדשה - בתמורה לאישור חוק הגיוס.
בדגל התורה מדגישים כי אף שאיזנקוט, כמו יתר חברי האופוזיציה, מדבר על הצורך בהגדלה משמעותית של גיוס חרדים, עמדותיו נתפסות כמתונות יותר, וכפחות תוקפניות כלפי המגזר החרדי בהשוואה לגורמים אחרים במחנה.