נתניהו רומז על יורש: "יש מישהו שאני מוכן לתת לו את המפתחות"

בריאיון לפודקאסט “בסלון של שרון” אמר ראש הממשלה כי שוחח עם אדם שלדבריו הוא מוכן "לתת לו את המפתחות של המדינה", אך סירב לחשוף את שמו או לקבוע לוח זמנים

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
בנימין נתניהו
בנימין נתניהו | צילום: gettyimages
2
גלריה

גורמים המעורים בנושא מדגישים כי נתניהו עצמו אינו משמיע איום כזה. עם זאת, לדבריהם, מקורביו ממשיכים להעביר בשיחות עם בכירים בליכוד מסרים שלפיהם אם הצעתו תיפול בהצבעה החשאית בוועידה, עשויה לעלות האפשרות לפרוש יחד עם רוב סיעת הליכוד. לפי אותם גורמים, נתניהו אינו יכול לקחת עמו את השם “הליכוד”, השייך למפלגה, אך אם רוב חברי הסיעה יצטרפו אליו, עשויות להיות לכך גם השלכות על מימון המפלגות.

יעזוב את המפלגה? בנימין נתניהו
יעזוב את המפלגה? בנימין נתניהו | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בליכוד מעריכים כי בשלב זה מדובר בעיקר בכיפופי ידיים במסגרת המאבק על מנגנון הפריימריז והשריונים, ולא בהכרח בכוונה ממשית לפרק את המפלגה. עם זאת, גורמים במפלגה מזהירים כי התעקשות של נתניהו על עשרה שריונים עלולה להוביל למשבר פנימי חריף. לדבריהם, “התעקשות על עשרה שריונים עשויה לרסק את הליכוד”.

אותם גורמים הוסיפו כי אם תרחיש של עזיבת נתניהו והקמת מסגרת פוליטית נפרדת אכן יתממש, “תישפך הרבה שמפניה” במטות של גדי איזנקוט, אביגדור ליברמן ונפתלי בנט. עם זאת, הם העריכו כי נתניהו לא יאפשר למשבר הפנימי להגיע לנקודת אל-חזור: “סומכים על נתניהו שלא ישפוך את התינוק עם האמבטיה”.

בתוך כך, סקר פנימי שנערך בקרב 714 מתפקדי ליכוד העלה כי 43.43% מהם יעזבו את הליכוד וימשיכו להצביע לרשימה חדשה בראשות נתניהו, אם תוקם. מנגד, 20.04% מהנשאלים הצהירו כי יישארו נאמנים לליכוד וימשיכו להצביע למפלגה גם ללא נתניהו בראשה.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
שרון גל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף