סוקר מעריב: "אייזנקוט מוביל על בנט בכל המחנות הפוליטיים"

ד"ר מנחם לזר מנתח את סקר "מעריב" של יום שישי: אייזנקוט ממשיך להתחזק מול בנט ונתניהו, הליכוד נותר בשפל של 21 מנדטים - אך אף אחד מהשחקנים הקיימים עדיין לא מצליח לשבור את הקיפאון בין הגושים

משה כהן צילום: אבשלום ששוני
עקבו אחרינו
נפתלי בנט, גדי איזנקוט
נפתלי בנט, גדי איזנקוט | צילום: פלאש 90
2
גלריה
יועז הנדל. חילי טרופר
יועז הנדל. חילי טרופר | צילום: פלאש 90

ד"ר לזר מציין עוד, כי המפלגות החרדיות והמפלגות הערביות שומרות על יציבות. "השינוי המשמעותי השבוע היה בהתחזקות של אייזנקוט בתחרות הפנימית בינו לבין בנט", הוא מסביר.

ד"ר לזר מדגיש, כי בינתים, אף אחד מהגושים לא מצליח ליצור מפנה ולשבור את הסטאטוס-קוו. "כרגע נראה שזה תלוי ב'שחקנים' נוספים שיצטרפו, או יתאחדו, 'השחקנים' הקיימים לא מצליחים לשבור את הקיפאון בין הגושים", הוא מעריך עוד.

איחוד בין ביחד וישר! כשבראשו נפתלי בנט, מקבל בסקר הנוכחי 35 מנדטים - 2 מנדטים יותר לעומת הסקר הקודם ו-5 פחות מאשר בהתמודדות נפרדת.

בתסריט הזה, האיחוד של טרופר והנדל עובר את אחוז החסימה ומקבל 5 מנדטים, חלקם על חשבון ישראל ביתנו והדמוקרטים, וחלקם מתוך מצביעי הציונות הדתית, שלא עוברת בתסריט הזה את אחוז החסימה, עם 2.4% תמיכה בלבד.

מפת המנדטים בתסריט הזה עומדת על 48 מנדטים לגוש נתניהו, 56 מנדטים לאופוזיציה הציונית (שמעבירה כ-2 מנדטים לאיחוד טרופר-הנדל), 5 מנדטים למפלגת טרופר-הנדל ועוד 11 מנדטים למפלגות הערביות.

תגיות:
נפתלי בנט
/
בחירות
/
סקר מנדטים
/
מפלגות ערביות
/
מפלגות הימין
/
גדי איזנקוט
/
ראשות הממשלה
/
מנחם לזר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף