שרה נתניהו רוצה אבטחה לכל החיים - גם לבניה

שרה נתניהו העבירה לראש השב"כ בקשה חריגה הנוגעת לה ולבניה. גורמי המקצוע הסתייגו, דוד זיני שוקל פשרה שכנראה לא תמצא חן בעיניה

לוגו מעריב צילום: מעריב אונליין
עקבו אחרינו
שרה נתניהו
שרה נתניהו | צילום: צפריר אבאיוף פלאש 90
2
גלריה
דוד זיני
דוד זיני | צילום: משה שי פלאש 90

כעת, מאחר ואינו רוצה לשלול את בקשת שרה נתניהו לחלוטין, הוא שוקל להגיש חוות דעת שתבטיח לה ולילדיה אבטחה למשך חמש שנים או לאמץ את המלצת גורמי המקצוע ולהשאיר את היקף האבטחה כפוף לרמת האיום המשתנה.

בכתבתו הבוקר, מציין בן כספית, כי במקביל ישנה דרישה להגדיל את מספר המאבטחים שכבר שומרים כעת על בני המשפחה, כולל על הבן יאיר נתניהו במיאמי. "פניתי למי שפניתי לקבלת תגובה, נמסר לי ש'אין עוד החלטות' ", ציין כספית והוסיף: "הם רוצים את זה לתמיד. זה עולה הון. את מספר המאבטחים במיאמי כבר הכפילו בעבר. הם רוצים עוד. תיאבון שאין לו גבולות".

בשב"כ אמרו כי ועדת השרים לעניני שב״כ תתכנס היום כדי לדון בבקשת אשת ראש הממשלה שרה נתניהו להעניק לה ולשני ילדיה אבטחה לכל החיים של היחידה לאבטחת אישים בשב״כ. שרה נתניהו ניהלה בימים האחרונים שיחה עם ראש השב״כ דוד זיני בו דרשה כי היא וילדיה יזכו לאבטחה לכל החיים, בלי קשר לתוצאות הבחירות באוקטובר. באופן רשמי מסרבים בשב״כ להתייחס לדברים. גורם בשב״כ אומר הלילה כי אגף האבטחה בשב״כ מגבש את המענה לבקשה. ״אני יכול להגיד שחוות דעת כזו מתגבשת בצורה עניינית ע״י גורמי המקצוע באגף האבטחה בשירות, וזאת בהתאם לרמת האיום הנשקף״, אמר למעריב. עוד נודע כי בשב״כ מבקשים להמליץ לכל היותר כי האבטחה תוארך בשנה.

תגיות:
שרה נתניהו
/
בן כספית
/
אבטחה
/
יאיר נתניהו
/
בן זיני
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף