תדהמה בליכוד: ראש העיר המקורב ביותר לנתניהו נפגש עם גדי איזנקוט

בדימונה, מהערים המזוהות ביותר עם הליכוד, נרשמה קבלת פנים פושרת לנתניהו. חברת מועצה לשעבר מטעם המפלגה שחברה לגדי איזנקוט טוענת: "זה תחילתו של שינוי"

רמי שני צילום:  Moshe Shai/FLASH90
עקבו אחרינו
נתניהו בוועידת הנגב בדימונה | צילום: עומר מירון / לע"מ, סאונד: בן פרץ / לע"מ

אלמלם אבו היא סגנית יושב ראש מרחב הנגב בהסתדרות ומנכ"לית היכלי התרבות בדרום: "אני מפרגנת לבני, הוא עושה עבודה מצוינת. כשהצטרפתי לגדי, הוא עמד רק על חמישה מנדטים. אני האמנתי בו כבר כשנכנס לעניינים. כשפניתי וסיפרתי על כך לבני, הוא קיבל את זה בצורה מדהימה, למרות שרצה שארוץ איתו. הוא אמר שהוא אוהב את גדי ושהוא מכבד אותי ואת ההחלטה שלי. זו גדולה של מנהיגות. אמר שהוא מבין את זה. עם זאת, אני אהיה לצידו ככל שיהיה בכך צורך".

ראש עיריית דימונה בני ביטון
ראש עיריית דימונה בני ביטון | צילום: אהוד אלול

לדבריה, איזנקוט ובני נפגשו פעמיים, בהן גם כשנפל הטיל בעיר: "הוא מאוד אכפתי. מזהים את זה מהר מאוד". אלמלם אבו היא בת 55 ולה שלושה ילדים, שני בנים ובת, המשרתת כקצינה בקבע בחיל המודיעין.

דימונה
דימונה | צילום: עיריית דימונה

כראש המטה של מפלגת "ישר" בעיר, היא ארגנה את כנס המפלגה, שאליו הגיע גם איזנקוט: "היו פה יותר מ-300 איש בכנס. אני יודעת כי כל הכיסאות שסידרנו, 300, היו תפוסים ואנשים עמדו גם ליד הקירות מסביב לאולם".

גורמים בכירים בדימונה סבורים גם הם שאיזנקוט צובר נפח גדול מאוד בדימונה. אחד מהם אמר שלמרות שהביביסטים צועקים "רק ביבי", מאחורי הפרגוד בקלפי הם ישימו איזנקוט: "זו שאלה של זהות. מרוקאי, השפה המרוקאית, עיירת הפיתוח שבה נולד, עיר פיתוח שבה גדל, מסורתי, אב שכול, איש במדים למעלה מ-40 שנה", הוא הסביר.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
הליכוד
/
דימונה
/
גדי איזנקוט
/
בני ביטון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף